Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 16:05

Aantal ‘dode crypto’ stijgt tot 1.700, scams blijven veelvoorkomend

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Jurgita Batuleviciene/Shutterstock

De cryptomarkt bevat vandaag de dag meer dan 17.000 individuele coins. Lang niet al deze coins zijn echter succesvol gebleken. Een groot deel van deze 17.000 cryptocurrencies is over de jaren heen in de vergetelheid geraakt. Zeker 1.700 coins zijn zelfs ‘dood verklaard’. Dat betekent dat deze coins simpelweg niet meer actief zijn doordat de ontwikkelaars het project hebben laat doodbloeden, of dat het hier ging om een scam.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dode cryptocurrencies

Dat er op dit moment 1.700 dode coins bestaan werd opgemerkt door het crypto analytics platform 99Bitcoins. Op de lijst van inactieve coins staan een paar grote namen zoals BitConnect (BCC), VegasCoin (VEGCOIN) en Storeum (STO). Volgens 99Bitcoins is het voor veel van deze cryptocurrencies onwaarschijnlijk dat zij ooit weer actief worden.

Opmerkelijk is dat een aanzienlijk deel van deze dode coins achteraf niets meer bleken te zijn dan ordinaire scams. BitConnect is hier natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Een paar jaar geleden was BitConnect een grote naam binnen de wereld van crypto, maar uiteindelijk bleek het een groot ponzi scheme te zijn waarin zeker $2 miljard van investeerders werd gestolen.

Een andere coin coin die recent veel in het nieuws kwam is Squid Game (SQUID). Kortstondig kreeg dit project een gigantische hoeveelheid aandacht en de koers steeg astronomisch hard. Plotseling stortte echter alles in elkaar. Het team achter Squid Game was er met al het geld vandoor en het project werd dood verklaard.

Crypto scams

Helaas zijn dergelijke scams nog bijna aan de orde van de dag binnen de crypto industrie. Oplichters maken op grote schaal misbruik van de goedgelovigheid van crypto beleggers. Met mooie woorden en grote beloftes lokken zij deze beleggers naar projecten “die 1000x” zullen gaan. In veel gevallen eindigen investeerders met niets meer dan gebakken lucht en een gat in hun portemonnee.


Op dit moment zijn er ook een aantal projecten aan te wijzen die hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook op de lijst van ‘dode coins’ zullen komen te staan, maar nu nog actief zijn. Een voorbeeld is wellicht SafeMoon (SAFEMOON). Er bestond een tijdje terug ook een reusachtige hoeveelheid hype rond dit project, maar steeds meer berichten komen nu naar buiten dat het hier, wederom, gaat om niets meer dan een scam.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie