Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Deutsche Bank gaat 20.000 banen schrappen, goed teken voor bitcoin?

Deutsche Bank gaat 20.000 banen schrappen, goed teken voor bitcoin?

Deutsche Bank (DB) gaat zo’n 18.000 tot 20.000 banen schrappen tegen 2022 als onderdeel van een grootste herstructurering. Dat melden de BBC en Bloomberg op 7 juli.

DB meldt een verlies van zo’n 2,8 miljard euro ($3,1 miljard) in het tweede kwartaal van 2019. De bank geeft aan dat opkomende technologieën als artificial intelligence (AI), blockchain, API banking, internet of things (IoT) en cryptocurrencies als bitcoin (BTC) hen dwingen strategieën te herzien.

- Advertentie -

Daarnaast noemt DB ook de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China van grote invloed. DB zei vorige maand tegen CNBC dat de aandelenmarkt al zo’n $5 biljoen heeft verloren door deze handelsoorlog.

De bank is van plan ongeveer een vijfde van alle arbeidsplaatsen te schrappen. Naar verwachting zal de herstructurering in totaal zo’n 7,4 miljard euro ($8,3 miljard) gaan kosten. Verder zou de bank naar verluidt van plan zijn om zo’n $13 miljard te investeren in de ontwikkeling van de bovengenoemde opkomende technologieën.

Hoewel het natuurlijk geen leuk nieuws is voor de betrokken werknemers, geloven een aantal bekende figuren uit de cryptocurrency-markt dat dit een goed teken kan zijn voor cryptocurrencies als bitcoin.

Zo schrijft Anthony Pompliano, medeoprichter van Morgan Greek Digital, het volgende op Twitter:

Deutsche Bank is van plan om bijna 20.000 werknemers te ontslaan. Bitcoin heeft geen werknemers om te ontslaan. DB is gebouwd voor de oude wereld. En Bitcoin is gebouwd voor de nieuwe wereld.

Mati Greenspan, analist van eToro, schrijft:

Het oude financiële systeem sterft een langzame dood. Laten we hopen dat de nieuwe mooier is.

Ook WhalePanda en Gabor Gurbacs, CEO van VanEck, zien het nieuws als een bullish signaal voor bitcoin:

Christine Lagarde, voormalig IMF-chef en president van de Europese Centrale Bank (ECB), zei in april nog in een interview met CNBC dat cryptocurrencies duidelijk het huidige banksysteem doen opschudden.

Afgelopen weekend vertelde Pompliano waarom hij 50% van zijn vermogen in bitcoin heeft zitten en dat hij verwacht dat de prijs van BTC naar $100.000 zal stijgen eind 2021.

Heb je vanochtend de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.252,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.306,48 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.308,84 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.321,41 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.362,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...