Timo Bult Timo Bult
09/02/2023 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2023 19:15

Deutsche Bank wil in 2 crypto bedrijven gaan investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: testing / Shutterstock.com

De vermogensbeheertak van de gigantische Deutsche Bank is naar verluidt in gesprek met twee crypto bedrijven. DWS Group heeft zijn pijlen gericht op bedrijven die uiteindelijk kunnen helpen producten op de blockchain te zetten. Dat laten bronnen aan Bloomberg weten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto in het vizier door lage koersen

DWS Group wil mogelijk aandelen kopen in Deutsche Digital Assets, een bedrijf dat beursverhandelde crypto producten aanbiedt, en Tradias, een market-maker. Daarnaast zou DWS Group in gesprek zijn met de bekende naam Galaxy Digital, het bedrijf van Mike Novogratz. Hiermee zou het naar verluidt een samenwerking aan willen gaan.

De CEO van DWS Group staat erom bekend voorstander te zijn van nieuwe technologie, met in het bijzonder blockchain en crypto. Dat hij met zijn bedrijf juist nu naar crypto bedrijven kijkt is niet gek. Tijdens een earnings call zou hij de lage crypto koersen een “interessante kans” hebben genoemd.

DWS Group werkt met man en macht aan het herstellen van zijn reputatie. Eerder werd het namelijk beschuldigt van green washing. Met “strategische partners,” waaronder dus in crypto, hoopt het bedrijf zijn reputatie enigszins te kunnen herstellen. In 2022 stroomde er 20 miljard euro weg bij de beheerder waarbij alle activa onder beheer in totaal 107 miljard euro minder waard werden.

Al met al wil de dochteronderneming van Deutsche Bank in de toekomst gaan bouwen op de blockchain. Zo is het van plan zijn producten naar de blockchain te brengen en een euro stablecoin te lanceren.

Hoe de samenwerking er precies uit zal gaan zien blijft voor nu afwachten.

Niet de eerste traditionele partij die zich aan crypto waagt

Dat een grote partij als DWS Group een stap wil zetten in crypto is overigens geen unicum. Andere grote partijen in de traditionele finance-wereld gingen de vermogensbeheerder al voor.

Zo was het BNY Mellon, de oudste bank van de Verenigde Staten, dat eerder in het bitcoin nieuws stelde dat crypto niet meer weg zal gaan.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity lanceerde zelfs een dienst waarmee Amerikanen bitcoin kunnen sparen voor hun pensioen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie