Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:15

Volgens deze bankengigant gaat crypto niet meer weg

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Según este gigante bancario, las criptomonedas ya no van a desaparecer

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Ondanks het feit dat nieuwe all-time highs voor bitcoin (BTC) en de meeste altcoins nog heel ver weg zijn, blijven de grote jongens nog altijd interesse houden in de opkomende sector. Zo kon je eerder bijvoorbeeld lezen dat de meeste kopers van bitcoin Amerikaanse financiële instituten zijn.

Michael demissie, hoofd van de digitale assets afdeling bij de Bank of New York Mellon (BNY Mellon), is van mening dat het dramatische 2022 niet de institutionele interesse in crypto zal afzwakken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto gaat niet meer weg

Tijdens een conferentie van Afore Consulting zei Demissie op 8 februari dat de crypto-industrie ‘’here to stay” is, aangezien institutionele investeerders een sterke interesse hebben in crypto.

Demissie ondersteunde zijn mening door te verwijzen naar een onderzoek, uitgevoerd door BNY Mellon in oktober. Hieruit bleek namelijk dat 91% van de bankklanten geïnteresseerd is in investeringen in op blockchain gebaseerde tokenized producten. Uit het onderzoek bleek ook dat 86% van de institutionele spelers een ‘’buy and hold”-strategie hanteert, wat erop wijst dat zij de crypto markt beschouwen als een spel voor de lange termijn.

88% van de participantan zei tevens dat de ernstige daling van de crypto markt in 2022 niets veranderd heeft aan hun plannen om op de lange termijn in de digitale activasector te investeren.

Volgens Demissie is er echter wel meer duidelijkheid nodig op wetgevend vlak:

‘’We hebben absoluut duidelijke regelgeving en regels nodig. We hebben verantwoordelijke actoren nodig die betrouwbare diensten kunnen bieden die het vertrouwen van investeerders waarmaken.’’

Geloof in de crypto industrie

BNY Mellon heeft vaker laten blijken dat het met vertrouwen richting de toekomst van de crypto industrie kijkt. Zo trok het begin februari Caroline Butler aan als nieuwe CEO van de digitale assets afdeling.

In oktober 2022 lanceerde de bank tevens een eigen platform waar een selecte groep institutionele investeerders bitcoin en ethereum (ETH) kunnen kopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie