Simon Bosch Simon Bosch
28/01/2023 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2023 07:04

Meeste kopers van bitcoin zijn instituten: bullmarkt om de hoek?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit is het crypto bezit in een van ’s werelds grootste steden

Foto: turtix/Shutterstock

Er zijn aanwijzingen dat Bitcoin de bearmarkt al bijna uit is. We zitten immers al ruim een jaar in een trend van dalende koersen, en logischerwijs zal dit vroeg of laat veranderen. Volgens de marktonderzoeker Matrixport zijn instituten nog niet uit het veld te slaan, zij vertegenwoordigen zelfs het merendeel van de kopers.

Bitcoin start historisch volatiele week direct met nieuw prijsrecord
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Instituten kopen nog steeds bitcoin

Cointelegraph schrijft over een onderzoek van 27 januari van Matrixport. Hieruit blijkt dat 85% van alle kopers van bitcoin (BTC) Amerikaanse financiële instituten zijn. Ondanks dat de prijzen dalen investeren professionele investeerders dus nog steeds in cryptocurrencies. 35% van de groene prijzen vinden plaats tijdens Amerikaanse beursuren.

Of BTC de favoriet is van deze bedrijven is niet helemaal duidelijk. Cointelegraph sprak met Markus Thielen, directeur van de onderzoeks- en strategieafdeling van Matrixport. “Als de geschiedenis een indicatie is, dan zouden andere layer 1-tokens en altcoins beter presteren dan BTC. Of instituten nu ook al op grote schaal in altcoins investeren is niet duidelijk. Altcoins hebben een veel kleinere marktwaarde en zijn dus in theorie risicovoller.

Wel noemt het onderzoek dat ook ethereum (ETH) het met name goed doet tijdens Amerikaanse handelsuren. Hetzelfde geldt voor Lido DAO (LDO). Voor Aptos geldt hetzelfde, hoewel deze token ook goed presteert als in Azië de zon schijnt.

Advertentie

Bullmarkt voor crypto in zicht?

Het onderzoek concludeert dat dit in principe goed nieuws is voor bitcoin. Dat kan betekenen dat een nieuwe bullmarkt in ontwikkeling is. Twee weken geleden schreven we over een andere aanwijzing die hetzelfde zou kunnen betekenen. Een grote crypto-investeerder verwacht een nieuwe opwaartse trend zodra de Amerikaanse inflatie rond de 4 tot 5% ligt.

Toch moet ook benadrukt worden dat instituten diepere zakken hebben dan kleinere retail-beleggers. De crypto-markt is enorm klein vergeleken met andere financiële markten, voor instituten is investeren in crypto vaak bijzaak.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie