Thom Derks Thom Derks
05/11/2022 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 08:00

Fidelity lanceert bitcoin voor Amerikaanse pensioenen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Het grote Fidelity opent bitcoin en ethereum handel voor retail

Foto: PL Gould/Shutterstock

Fidelity Investments is een vermogensbeheerder die met 4,5 biljoen dollar aan assets meedoet met de top van de markt. Vanaf deze herfst is het bij verschillende Amerikaanse pensioenfondsen van Fidelity mogelijk om in bitcoin (BTC) te investeren, meldt The Wall Street Journal:

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Is investeren via pension in bitcoin populair?

De grote vraag is natuurlijk of bitcoin voor pensioenfondsen een populaire optie is. Op het moment dat Fidelity het product aankondigde in april, gaf het zelf in ieder geval aan dat er veel vraag naar was. Vanuit de politiek was er echter wel wat kritiek.

Sommige politici waren het er niet helemaal mee eens dat de Amerikaanse bevolking via Fidelity de mogelijkheid krijgt om hun pensioen in het risicovolle bitcoin te investeren. Dat heeft Fidelity uiteindelijk dus niet tegengehouden, want vanaf heden is het binnen sommige fondsen mogelijk om bitcoin te kopen.

Andere grote pensioen-aanbieders in de Verenigde Staten als Vanguard Group, Alight Solutions LLC en T. Row Price Group Inc zijn op dit moment nog niet van plan om bitcoin aan te bieden. Alight heeft bijvoorbeeld een enquête gehouden, waaruit bleek dat slechts 4 procent van de respondenten interesse heeft.

Advertentie

ForUsAll doet ook mee

ForUsAll is een andere Amerikaanse partij waarbij het mogelijk is om je pensioen in crypto te stoppen. Deze partij maakt het naast bitcoin ook mogelijk om ethereum (ETH) te kopen. Compass Mining is bijvoorbeeld een bedrijf dat zich bij ForUsAll heeft aangesloten.

Het geeft aan dat 63 van de 70 medewerkers op dit moment participeren in het pensioenplan van ForUsAll. Chief Strategy Officer Jason Nunney van Compass Mining heeft bijvoorbeeld 5 procent van zijn vermogen in bitcoin zitten.

Fidelity maakt het voor zijn medewerkers mogelijk om tot 20 procent van hun pensioenpot in bitcoin te investeren. Het eerste bedrijf dat van het pensioenfonds van Fidelity gebruik wilde maken is MicroStrategy, de grootste bedrijfsmatige bitcoinhouder ter wereld.

Deze week bevestigde Fidelity overigens ook de geruchten dat het de handel in bitcoin en ethereum wil aanbieden aan zijn 34 miljoen particuliere investeerders. Ook gaat het zijn klanten via dit platform van educatie voorzien.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie