Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2019 18:20

Deze dieven beroofden een bitcoin (BTC) geldautomaat maar vergaten het grootste deel van de buit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze dieven beroofden een bitcoin (BTC) geldautomaat maar vergaten het grootste deel van de buit

Twee dieven hebben een bitcoin (BTC) ATM (geldautomaat) beroofd in Canada. De dieven hebben $4.000 buitgemaakt, maar lieten per ongeluk $50.000 liggen. Dat meldt het lokale nieuws Castanet op 20 november.
De twee dieven hebben op 19 november een BTC-ATM beroofd in een plaatselijke supermarkt genaamd “Simply Delicious” in Vernon, Canada. De dieven hebben twee bussen uit de automaat gestolen waarin $4.000 Canadese dollar (CAD) zat, maar vergaten een derde bus mee te nemen waar juist $50.000 CAD inzat:

De dieven vertrokken met $4.000, maar lieten $50.000 nog in de machine achter in een bus die ze niet controleerden.

Omgerekend is dat $3.000 USD, oftewel 2.700 euro, dat ze gestolen hebben en $38.000 of 34.000 euro dat ze hebben laten liggen.
Naar verluidt arriveerde de politie al na 15 minuten, maar de dieven waren toen al verdwenen. Toch gelooft Troy Roland, de winkeleigenaar, dat er een grote kans is dat ze gepakt zullen worden:

Onze beveiligingscamera filmde ten minste een van hun auto’s wegrijden, wat een grijze Nissan Sentra was. De politie kon ook hun kenteken herkennen.

De eigenaar meldt dat hij voortaan geen bitcoin-ATM meer in zijn winkel zal hebben staan. De opname van de diefstal kan men hieronder via YouTube bekijken:

Onlangs werd bekend dat er inmiddels meer dan 6.000 bitcoin-ATM’s in de wereld staan, waarvan meer dan 75% in Noord-Amerika. Er staat er momenteel 28 in Nederland.
Eind september bleek dat het aantal automaten met meer dan 500% gegroeid is in de afgelopen drie jaar en zelfs met 1000% sinds begin 2016.
Crypto Insider David heeft een nieuwe wekelijkse bitcoin koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie