Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Deze dieven beroofden een bitcoin (BTC) geldautomaat maar vergaten het grootste deel...

Deze dieven beroofden een bitcoin (BTC) geldautomaat maar vergaten het grootste deel van de buit

Twee dieven hebben een bitcoin (BTC) ATM (geldautomaat) beroofd in Canada. De dieven hebben $4.000 buitgemaakt, maar lieten per ongeluk $50.000 liggen. Dat meldt het lokale nieuws Castanet op 20 november.

De twee dieven hebben op 19 november een BTC-ATM beroofd in een plaatselijke supermarkt genaamd “Simply Delicious” in Vernon, Canada. De dieven hebben twee bussen uit de automaat gestolen waarin $4.000 Canadese dollar (CAD) zat, maar vergaten een derde bus mee te nemen waar juist $50.000 CAD inzat:

De dieven vertrokken met $4.000, maar lieten $50.000 nog in de machine achter in een bus die ze niet controleerden.

- Advertentie -

Omgerekend is dat $3.000 USD, oftewel 2.700 euro, dat ze gestolen hebben en $38.000 of 34.000 euro dat ze hebben laten liggen.

Naar verluidt arriveerde de politie al na 15 minuten, maar de dieven waren toen al verdwenen. Toch gelooft Troy Roland, de winkeleigenaar, dat er een grote kans is dat ze gepakt zullen worden:

Onze beveiligingscamera filmde ten minste een van hun auto’s wegrijden, wat een grijze Nissan Sentra was. De politie kon ook hun kenteken herkennen.

De eigenaar meldt dat hij voortaan geen bitcoin-ATM meer in zijn winkel zal hebben staan. De opname van de diefstal kan men hieronder via YouTube bekijken:

Onlangs werd bekend dat er inmiddels meer dan 6.000 bitcoin-ATM’s in de wereld staan, waarvan meer dan 75% in Noord-Amerika. Er staat er momenteel 28 in Nederland.

Eind september bleek dat het aantal automaten met meer dan 500% gegroeid is in de afgelopen drie jaar en zelfs met 1000% sinds begin 2016.

Crypto Insider David heeft een nieuwe wekelijkse bitcoin koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.144,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.209,68 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.212,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.246,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...