Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) geldautomaten met 1000% gegroeid sinds begin 2016

Bitcoin (BTC) geldautomaten met 1000% gegroeid sinds begin 2016

Het aantal Bitcoin (BTC) geldautomaten is met meer dan 1000% gestegen sinds begin 2016. Dat blijkt uit data van Coin ATM Radar, een website die cryptocurrency geldautomaten telt.

De enorme groei aan BTC automaten viel als eerst Twittergebruiker Bitrawr op:

- Advertentie -

Op 1 januari 2016 waren er precies 500 bitcoin geldautomaten in de wereld te vinden. Op 22 september is dat aantal gegroeid naar bijna 5.600 stuks. Dat is dus een groei van meer dan 1000%.

De geldautomaten zijn verspreid over 74 landen. Het grootste deel daarvan, meer dan 3500 stuks, staan in de Verenigde Staten. Daarna volgt Canada met 700 automaten. In Europa ligt het Verenigd Konikrijk voorop met 269 automaten. Kort daarachter volgt Oostenrijk met 249 stuks en vervolgens Spanje met 90.

Vrijwel alle cryptocurrency geldautomaten ondersteunen bitcoin en meer dan 70% ondersteunt ook een of meerdere altcoins. De meest populaire altcoin die ondersteund wordt is litecoin (LTC) door zo’n twee derde van alle automaten. Daarna volgt ether (ETH) met 60% en vervolgens bitcoin cash (BCH) met 40%.

Alhoewel in de cryptocurrency-markt over het algemeen digitale cryptocurrency exchanges de voorkeur krijgen om bitcoin en altcoins op te kopen, is het toch bemoedigd om te zien dat het aantal cryptocurrency geldautomaten gestaag blijft groeien.

Het kopen van cryptocurrency met fiatvaluta bij een fysieke automaat is blijkbaar toch handig voor sommige enthousiastelingen, ook al betalen ze er regelmatig een hoge fee voor, vaak zelfs tot 15%.

Coinme, een Amerikaans bedrijf dat vele van deze automaten plaatst, had vorige week nog een investering van $1,5 miljoen ontvangen, onder andere van Ripple.

Van de zomer speelde een bizar voorval af waarbij een bitcoin geldautomaat in London plotseling duizenden ponden aan briefgeld uitspuwde.

telegram_banner

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.621,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.689,07 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.695,45 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.700,12 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.