Rico Engelbarts
14/09/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2019 09:45

Bitcoin (BTC) ATM-startup Coinme ontvangt investering van $1,5 miljoen van onder andere Ripple's Xpring

Nieuws
Aantal Bitcoin automaten groeit snel naar 7.000 wereldwijd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinme, een startup dat werkt aan een wereldwijde infrastructuur van cryptocurrency-geldautomaten, heeft een investering van $1,5 miljoen ontvangen van Ripple’s Xpring en het Blockchain Finance Fund. Dit meldt het bedrijf aan middels een officiële aankondiging.
Coinme werd in 2014 opgericht en heeft op dit moment meer dan 2.600 bitcoin (BTC) geldautomaten in de Verenigde Staten. Begin dit jaar sloot Coinme een deal met Coinstar waardoor het aantal geldautomaten in de VS sterk groeide. Zo kunnen Amerikanen met gemak bitcoin kopen in een groot aantal supermarkten.
Met de investering van $1,5 miljoen zal het bedrijf nu waarschijnlijk ook in andere landen bitcoin-geldautomaten gaan aanbieden. De CEO van Coinme, Neil Bergquist, stelt in de aankondiging:

We voelen ons versterkt door deze stem van vertrouwen van Ripple en Blockchain Finance Fund in onze visie en de mogelijkheid om miljoenen mensen over de hele wereld toegang te bieden tot digitale valuta. Coinme bouwt de infrastructuur voor de snelgroeiende digitale valuta-economie. We kunnen die infrastructuur nu aanbieden aan een wereldwijd publiek.

Op dit moment is het onduidelijk of Coinme ook andere cryptocurrencies gaat aanbieden via zijn geldautomaten. Xpring is de investeringstak van Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP en verschillende producten die daarop zijn gebaseerd. Het is dus goed mogelijk dat XRP op den duur aangeboden zal worden via de geldautomaten van Coinme. In de aankondiging zegt een vicepresident van Ripple, Ethan Beard, het volgende over de investering:

Coinme maakt het gemakkelijk voor iedereen om toegang te krijgen tot cryptocurrencies en deze te gebruiken voor betalingen en overboekingen. Bij Xpring ondersteunen we missiegedreven bedrijven die het potentieel hebben om geld te transformeren. Het Coinme-team biedt een perfecte mix van ervaring om deze missie aan te gaan en we zijn verheugd om met hen samen te werken.

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie