Roy van Krieken Roy van Krieken
28/04/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 09:55

Deze Japanse game-uitgever investeerde $100 miljoen in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Deze Japanse game-uitgever investeerde $100 miljoen in bitcoin (BTC)

Als er iets is waarmee 2021 zich onderscheidt van voorgaande jaren als het gaat om de wereld van cryptocurrency, dan zijn het de gigantische aankopen die worden gedaan door grote bedrijven.

Niet langer zijn het een handvol investerings- en techbedrijven die bitcoin (BTC) kopen, met als bekendste voorbeeld Microstrategy, maar meer en meer wordt het kopen van btcoins de normaalste zaak van de wereld voor een scala aan andere grote bedrijven.

Zo ook de Japanse-Zuid-Koreaanse uitgever van computerspellen Nexon. Nexon is in 1994 opgericht en het bedrijf legt de focus op het uitgeven van de zogeheten Massive Multiplayer Online Role-playing games (MMORPG) met als bekendste uitgave het spel Maple Story. Nexon staat genoteerd op de Tokyo Stock Exchange.

Nexon heeft aangegeven dat het bedrijf recent $100 miljoen heeft geïnvesteerd in Bitcoin. 1.717 bitcoins voor een gemiddelde prijs van $58.226 om precies te zijn. Nexon is een groot bedrijf en deze investering bedroeg dan ook minder dan 2% van de totale liquide middelen van het bedrijf.

Volgens Owen Mahoney, de CEO van Nexon, was de aankoop van een grote hoeveelheid bitcoins een weloverwogen strategie om de aandeelhouders te beschermen en de koopkracht van het bedrijf te handhaven. Owen Mahoney stelt in hetzelfde persbericht dat het bedrijf Bitcoin zag als een manier om stabiliteit en liquiditeit op de lange termijn te garanderen terwijl daarnaast de waarde van de kas, voor eventuele toekomstige investering, niet in het geding zou komen.

Met deze investering is Nexon het eerste Japanse bedrijf dat grootschalig investeert in Bitcoin. Een dergelijke investering zou dan ook een signaal kunnen zijn naar andere grote bedrijven in Azië. De investering van Nexon is in ieder geval erg goed nieuws voor Bitcoin en eventuele instroom meer grote bedrijfsinvesteringen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie