Ivo Melchers Ivo Melchers
11/02/2023 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 13:02

Dit is hoeveel BTC en ETH Paypal eind 2022 bezat

Nieuws
Alleen Bitcoin en Ethereum zijn echt decentraal, zegt Chainlink topman

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Sinds eind 2020 lanceerde Paypal, de populaire online betalingsdienst, zijn crypto app waardoor gebruikers in staat werden gesteld om crypto als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) te kopen, verkopen en vast te houden. Destijds was het nog mogelijk om deze crypto van het platform naar externe wallets te sturen, maar daar kwam in juni 2022 verandering in.

Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter

Bitcoin en ethereum bij Paypal

Paypal hield op 31 december 2022 een totaal van $604 miljoen aan bitcoin, ethereum, bitcoin cash en litecoin vast voor zijn klanten, volgens het jaarverslag dat op 10 februari is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Bijna 90% van dit bedrag werd verdeeld tussen de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie: BTC en ETH. Paypal bezat namelijk $291 miljoen in BTC en $250 miljoen in ETH. De resterende $63 miljoen bestaat uiteraard uit litcoin en bitcoin cash, echter werd er niet specifiek genoemd hoe de verdeling eruit zag.

Het cryptobezit van Paypal is goed voor 67% van de totale financiële verplichtingen van het bedrijf, wat neerkomt op $902 miljoen op 31 december. De totale financiële activa van Paypal bedroegen meer dan $25 miljard, volgens de indiening.

Ondanks het feit dat Paypal al meer dan twee jaar geleden crypto op zijn platform had geïntroduceerd, heeft het bedrijf in het verleden nog geen vergelijkbare verdeling van zijn cryptobezit opgenomen in een financieel jaarverslag. Sinds maart vorig jaar is dit echter verplicht gesteld door de Amerikaanse toezichthouder.

Crypto bij externe bewaarder

Het bedrijf vermeldt tevens in de aanvraag dat het de cryptovaluta van klanten via een externe bewaarder opslaat. Paypal benadrukte dat het contractueel vereist dat de bewaarder de activa van klanten scheidt van andere activa of eigendommen.

Het voegt hier het volgende aan toe:

‘’Wij kunnen er niet zeker van zijn dat deze contractuele verplichtingen, zelfs als ze naar behoren worden nageleefd door de bewaarder, effectief zullen zijn om te voorkomen dat dergelijke activa worden behandeld als onderdeel van de nalatenschap van de bewaarder op grond van faillissements- of andere insolventiewetgeving.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie