Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2022 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 17:55

PayPal laat gebruikers nu bitcoin naar andere wallets sturen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal laat gebruikers nu bitcoin naar andere wallets sturen

Foto: Shawn.ccf / Shutterstock.com

PayPal, de populaire online betalingsdienst, breidt de functionaliteiten van zijn cryptocurrency app uit. Het bedrijf kondigt op 7 juni middels een persbericht aan dat het nu eindelijk mogelijk is om crypto vanuit PayPal naar andere crypto wallets te sturen.

PayPal lanceerde zijn crypto app eind 2020 en was toen de kickstart van de stierenmarkt waardoor veel grote crypto, waaronder bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), in de volgende maanden naar recordhoogtes stegen.

Toch waren veel veteranen uit de crypto-markt kritisch over de manier dat PayPal de markt betrad. Het was namelijk niet mogelijk om je crypto uit je PayPal wallet te halen, oftewel “not your keys, not your coins.”

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

PayPal luistert: crypto mag naar andere wallets

PayPal heeft blijkbaar geluisterd en staat het nu toch toe. Je kunt ondersteunde crypto als bitcoin, ether, bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) nu naar externe adressen overmaken. Daar vallen hardware wallets en wallets op cryptocurrency exchanges ook onder. Het is nu ook mogelijk om crypto naar andere PayPal gebruikers te sturen.

“Deze functie was de meest gevraagde onder onze gebruikers sinds we begonnen met het aanbieden van de aankoop van crypto op ons platform. Het toevoegen van de mogelijkheid om cryptocurrencies over te dragen, te verzenden en te ontvangen is een volgende stap in onze reis naar het bouwen van een meer inclusief en effectief financieel systeem.

We zijn verheugd om de klanten van PayPal in contact te brengen met andere wallets, exchanges en applicaties, en we zullen de komende maanden doorgaan met het uitrollen van aanvullende crypto-functies, producten en diensten.”

Advertentie

PayPal krijgt BitLicense van NYDFS

Aldus Jose Fernandez da Ponte van PayPal. Daar blijft het niet bij. PayPal kondigt tegelijkertijd aan dat het bedrijf nu de volledige BitLicense van de New York Department of Financial Services (NYDFS) heeft ontvangen.

Houd er echter rekening mee dat dit vooralsnog alleen voor Amerikaanse gebruikers geldt. Wanneer deze functies worden toegevoegd in andere landen, wordt niet vermeld.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie