Home Nieuws Bitcoin nieuws Dit is mogelijk waarom bitcoin (BTC) in korte tijd flink in waarde...

Dit is mogelijk waarom bitcoin (BTC) in korte tijd flink in waarde afnam

Afgelopen nacht zakte de bitcoin koers hard onderuit. In korte tijd verloor bitcoin ruim $700 in waarde waardoor de marktkapitalisatie van BTC met $13 miljard afnam. Vlak voor deze dip gebeurde er iets interessants, iets wat velen doet geloven dat er sprake is van marktmanipulatie.

- Advertentie -

Zoals te zien in de tweet van Whale Alert verplaatste een bitcoin whale vlak voor de drop een enorme hoeveelheid bitcoins naar cryptocurrency exchange Coinbase. Een transactie met ruim 25.160 bitcoins, die samen op dat moment een waarde van $213,3 miljoen hadden, werden naar de exchange verplaatst. De verkoop van deze bitcoins heeft er mogelijk voor gezorgd dat de koers flink naar beneden werd gedreven.

Naar verluidt heeft deze whale dezelfde hoeveelheid bitcoins teruggekocht tegen een lagere bitcoin prijs. Door de bitcoins tegen de lagere prijs terug te kopen wist de whale ruim $10 miljoen te besparen. Kortom, er lijkt sprake te zijn van een klassieke vorm van marktmanipulatie zoals we dat wel vaker op de crypto-markt hebben gezien.

Zo claimde Reuters in april, toen de koers binnen een dag met $1.000 steeg, dat deze stijging het gevolg van marktmanipulatie was. Een aantal automatische orders van in totaal 20.000BTC zouden de koers op dat moment hebben opgedreven.

Later, medio mei, gebeurde ongeveer hetzelfde. Een sell order van 2.000 bitcoins zorgde toen juist voor een flinke daling in de koers. Dit zou mogelijk veroorzaakt kunnen zijn door iemand met een short-positie die snel winst wilde pakken. Murad Mamudov van Adaptive Capital zei toen:

Een persoon zou een gigantische shortpositie vanaf ~8200 kunnen hebben gehad, waarna hij de fysieke verkoop op het illiquide Bitstamp gebruikte om de prijs op MEX te laten dalen, de winst op ~6700 te pakken om zo zeer snelle winst te kunnen maken.

Het is dus goed mogelijk dat de dip van afgelopen nacht het resultaat is van een enkele entiteit die mogelijk snel winst wilde maken door de koers snel omlaag te drijven. Dit toont nog maar eens aan dat bitcoin en ook andere cryptocurrencies gevoelig blijven voor dit soort acties.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.129,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.154,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.176,25 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.191,11 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.412,63 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.