Ivo Melchers Ivo Melchers
14/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 10:30

Dit is waarom Rich Dad-auteur adviseert om nu bitcoin te kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ORION PRODUCTION/Shutterstock

Nadat drie grote banken met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten – Silvergate Bank, Signature Valley Bank (SVB) en meest recentelijk Signature Bank – allemaal in korte tijd omvielen, dringt Robert Kiyosaki, de schrijver van het razandpopulaire boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, mensen middels een tweet erop aan om goud, zilver en bitcoin (BTC) te kopen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bankencrisis Verenigde Staten

Voor het geval je het crypto nieuws de afgelopen week niet in de gaten hebt gehouden: vorige week kwam het nieuws naar buiten dat alle operaties van crypto-bank Silvergate stop werden gezet en een liquidatie ‘’het beste pad voorwaarts’’ is. Hier bleef het echter niet bij, aangezien de financieel geplaagde SVB tevens gesloten werd door de Amerikaanse toezichthouders. Dit wordt ook wel gezien als een van de grootste bank failures in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Eerder vandaag kon je tevens lezen dat er weer een Amerikaanse crypto-vriendelijke bank kopje onder is gegaan. Gisteravond werd Signature, een in New York gevestigde Bank met meer dan $100 miljard aan activa onder beheer, door de overheid gesloten om een verdere ineenstorting te voorkomen.

Kiyosaki had onlangs al ‘voorspeld’ dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat een derde bank om zou vallen.

Advertentie

”Koop bitcoin”

In de tweet van Kiyosaki maakte hij projecties dat ‘’meer nepgeld de zieke economie zou binnendringen’’ als de reddingsoperaties beginnen als reactie op de grote crisis in de financiële sector. Gisteravond kondigde de Federal Reserve namelijk aan dat de Amerikaanse centrale bank ingrijpt met een financiering van maar liefst $25 miljard. De bitcoin koers is als reactie hierop dan ook als een raket omhoog geschoten: op het moment van schrijven staat het op $22.600. Hiermee is de koers met bijna 10% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Zoals gezegd adviseert Kiyosaki om zilver, goud en bitcoin te kopen. Hiermee herhaalt hij zijn eerdere advies. In september zei Kiyosaki namelijk al dat hij verwacht dat de Amerikaanse dollar binnenkort finaal ten onder zal gaan als gevolg van het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank. De huidige bankencrisis heeft hem ertoe geleid om zijn advies nog maar eens kenbaar te maken aan zijn in totaal 2,3 miljoen Twitter volgers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie