Ivo Melchers Ivo Melchers
14/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 10:30

Dit is waarom Rich Dad-auteur adviseert om nu bitcoin te kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: ORION PRODUCTION/Shutterstock

Nadat drie grote banken met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten – Silvergate Bank, Signature Valley Bank (SVB) en meest recentelijk Signature Bank – allemaal in korte tijd omvielen, dringt Robert Kiyosaki, de schrijver van het razandpopulaire boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, mensen middels een tweet erop aan om goud, zilver en bitcoin (BTC) te kopen.

Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Bitcoin's zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie

Bankencrisis Verenigde Staten

Voor het geval je het crypto nieuws de afgelopen week niet in de gaten hebt gehouden: vorige week kwam het nieuws naar buiten dat alle operaties van crypto-bank Silvergate stop werden gezet en een liquidatie ‘’het beste pad voorwaarts’’ is. Hier bleef het echter niet bij, aangezien de financieel geplaagde SVB tevens gesloten werd door de Amerikaanse toezichthouders. Dit wordt ook wel gezien als een van de grootste bank failures in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Eerder vandaag kon je tevens lezen dat er weer een Amerikaanse crypto-vriendelijke bank kopje onder is gegaan. Gisteravond werd Signature, een in New York gevestigde Bank met meer dan $100 miljard aan activa onder beheer, door de overheid gesloten om een verdere ineenstorting te voorkomen.

Kiyosaki had onlangs al ‘voorspeld’ dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat een derde bank om zou vallen.

Advertentie

”Koop bitcoin”

In de tweet van Kiyosaki maakte hij projecties dat ‘’meer nepgeld de zieke economie zou binnendringen’’ als de reddingsoperaties beginnen als reactie op de grote crisis in de financiële sector. Gisteravond kondigde de Federal Reserve namelijk aan dat de Amerikaanse centrale bank ingrijpt met een financiering van maar liefst $25 miljard. De bitcoin koers is als reactie hierop dan ook als een raket omhoog geschoten: op het moment van schrijven staat het op $22.600. Hiermee is de koers met bijna 10% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Zoals gezegd adviseert Kiyosaki om zilver, goud en bitcoin te kopen. Hiermee herhaalt hij zijn eerdere advies. In september zei Kiyosaki namelijk al dat hij verwacht dat de Amerikaanse dollar binnenkort finaal ten onder zal gaan als gevolg van het huidige beleid van de Amerikaanse centrale bank. De huidige bankencrisis heeft hem ertoe geleid om zijn advies nog maar eens kenbaar te maken aan zijn in totaal 2,3 miljoen Twitter volgers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie