Ivo Melchers Ivo Melchers
20/10/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 15:02

Dit is wat Tesla met hun bitcoins heeft gedaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Drie maanden geleden kon je in het bitcoin (BTC) nieuws lezen dat Tesla bekend had gemaakt dat het maar liefst 75% van zijn bitcoinholdings had verkocht voor fiat-valuta. Dit bleek uit de kwaltaalcijfers die werden gepubliceerd door het bedrijf. Uit de nieuwe kwaltaalcijfers blijkt dat Tesla dit kwartaal geen veranderingen heeft aangebracht aan de bitcoin positie van het bedrijf.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tesla en bitcoin

In februari 2021 maakte de grote Amerikaanse elektrische-autofabrikant bekend dat het maar liefst 1,5 miljard aan bitcoin had aangeschaft. Niet veel later begon het bedrijf met het accepteren van bitcoin als betaalmiddel. Dit zorgde voor een enorme koersstijging en bitcoin bereikte zelfs voor het eerst de marktkapitalisatie van $1 biljoen. Het energieverbruik van het mining proces en de gevolgen hiervan voor het klimaat zorgden ervoor dat Elon Musk en het bedrijf niet langer bitcoin wilden accepteren als betaalmiddel.

Ook in 2022 houdt Tesla de gemoederen weer bezig omtrent bitcoin. In het tweede kwartaal verkocht Tesla namelijk 75% van zijn holdings. De reden voor die verkoop is niet officieel naar buiten gebracht, maar er werd aangenomen dat Tesla zich wilde voorbereiden voor een stevige recessie. De koers van Tesla zelf heeft er immers ook wel eens beter voor gestaan. Een volatiele activa als bitcoin op de balans helpt daar niet bepaald bij. Tesla hield ongeveer nog 10.700 BTC over na deze verkoop. CEO Elon Musk gaf destijds aan dat de onzekerheid van de COVID lockdowns in China de reden was tot het verkopen. Na het derde kwaltaal verandert er nu dus niks aan het aantal bitcoins op de balans van Tesla.

Buy-the-dip?

Nadat Tesla 75% van zijn bitcoins had verkocht gaf Elon Musk aan dat Tesla nog steeds open staat voor het vergroten van hun bitcoin positie. Ook zei hij dat de verkoop niet moet worden opgevat als een oordeel over de cryptocurrency zelf. Gaan we weer vuurwerk zien in de volgende kwartaalcijfers?

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie