Roy van Krieken Roy van Krieken
06/04/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2022 17:05

Dit signaal suggereert spoedig een serieuze bitcoin koersstijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit signaal suggereert spoedig een serieuze bitcoin koersstijging

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

De afgelopen week heeft de bitcoin (BTC) koers weinig interessante bewegingen gemaakt. BTC is vooralsnog niet in staat om door de $48.000 te breken en begint langzaam weer naar beneden te bewegen. Op de achtergrond zijn er echter een aantal belangrijke en positieve signalen op te merken. Zo is de uitstroom van bitcoins uit grote exchanges op dit moment erg groot, hetgeen wellicht een mooie koersstijging kan inluiden.

Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin exchange outflow

Bitcoin werd onlangs in grote getale opgenomen van grote exchanges zoals Coinbase, Binance, Kraken en Gemini, zo blijkt uit data van het crypto onderzoeksbureau Glassnode. Opmerkelijk is dat dit plaatsvindt op zoveel crypto exchanges tegelijkertijd. Over het algemeen is de uitstroom van bitcoin een positief signaal voor de koers.

Op de grafiek van Dennis Porter, analist bij Glassnode, is duidelijk te zien dat in het verleden een plotselinge grote outflow van bitcoins op meerdere exchanges aan de vooravond van grote koersbewegingen naar boven stond. Dit komt omdat het aanbod van dergelijke activa die op deze exchanges kunnen worden gekocht afneemt, waardoor de vraag ernaar stijgt en omgekeerd ook de prijs ervan.

Net voor dat grote bullmarkt tussen mei 2020 en juli 2021 was ook te zien dat er grote hoeveelheden bitcoin van exchanges gehaald worden. Inmiddels weten we natuurlijk wat er vervolgens met de koers van bitcoin gebeurde.

Signalen zoals dit zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. De bitcoin koers heeft geen enkele verplichting om te stijgen naar aanleiding van deze signalen. Vooral als externe factoren, zoals geopolitieke spanningen, een grote rol blijven spelen is niets zeker. Desalniettemin is een grote uitstroom van bitcoins simpelweg positief te noemen.

BTC koers

Op dit moment blijft de koers van bitcoin ook nog kwakkelen. Op het moment van schrijven lijkt er een nieuwe daling te zijn ingezet. Gedurende de afgelopen 24 uur staat BTC dan ook zo’n 4% in het rood.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie