Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 20:01

Dit voorspelt PlanB voor de bitcoin koers in 2023

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: valiantsin suprunovich/Shutterstock

Voor bitcoin (BTC) investeerders was 2022 een rotjaar. Maar ondertussen is een nieuw jaar aangebroken dat ongetwijfeld vol zal zitten met koersbewegingen. Welke kant gaat de koers echter op bewegen? Dat is de grote vraag die verschillende wiskundige modellen hebben geprobeerd op te lossen. 

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Plan B’s S2F model voor bitcoin

Een van de beroemdste modellen in de crypto markt is zonder enige twijfel het stock-to-flow (S2F) model van de Nederlandse analist PlanB. Zijn model was in het verleden in staat om de koers op bijna verbazingwekkende wijze te voorspellen. Echter, sinds het begin van de bearmarkt lijkt dit model enigszins de koppeling met de werkelijkheid te zijn verloren. 

Desalniettemin gelooft PlanB zelf nog heilig in zijn model, en is volgens hem de bearmarkt een externe factor die het model niet kon voorspellen. Het S2F model voorspelde dat de bitcoin koers op 31 december van 2022 een prijs van $110.000 zou hebben bereikt. We weten ondertussen natuurlijk dat dat niet is gelukt.

Bitcoin modellen slaan de plank mis

Volgens Antoni Trenchev, CEO van crypto-vermogensbeheerder Nexo, is het eigenlijk logisch dat het S2F de plank heeft misgeslagen. Het is voor niets of niemand namelijk mogelijk om invloedrijke externe factoren, zoals een covidpandemie of een oorlog in Oekraïne, te voorspellen. Toch hebben deze zaken een enorme impact op de koers van bitcoin.

“Er zijn veel factoren die de prijs van Bitcoin kunnen beïnvloeden, waaronder de marktvraag, veranderingen in de regelgeving en technologische ontwikkelingen. Het S2F-model is één instrument dat gebruikt kan worden om projecties te maken over de toekomstige prijs van Bitcoin, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat het gebaseerd is op bepaalde aannames en geen definitieve gids is voor de toekomst.”, zei hij tegen Cointelegraph

Ook andere modellen bleken niet in staat om de koers dit jaar te voorspellen. Volgens Trenchev komt dit ook omdat er simpelweg weinig historische data is voor de bitcoin koers. Er is weinig informatie beschikbaar waar je een model op kunt bouwen.

Het feit dat het S2F model van PlanB een bitcoin prijs van $120.000 aan het einde van 2023 voorspelt zegt voor Trenchev daarom ook weinig. Alleen de tijd zal uitwijzen of PlanB’s model en andere modellen het mogelijk weer een keer aan het juiste eind hebben in 2023. Menig bitcoin investeerder zal in ieder geval hopen dat de voorspelling in het S2F model zal uitkomen

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie