Timo Bult Timo Bult
28/11/2022 06:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2022 06:01

Dit was het belangrijkste bitcoin nieuws van vorige week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
FTX stort in, Bitvavo reageert: Dit was het crypto nieuws

Foto: Varavin88/Shutterstock

Er staat weer een nieuwe week voor de boeg. Om je goed op weg te helpen zetten we het grootste crypto nieuws van de afgelopen week nog even op een rijtje. In deze editie zien we weer problemen bij wat crypto bedrijven voorbij komen, en tevens wordt er een interessante bitcoin koersvoorspelling gedaan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe bitcoin naar $250.000 kan stijgen

Te beginnen met een bitcoin prijsvoorspelling. De bekende miljardair en durfkapitalist Tim Draper verwacht dat de koning der crypto een grote stijging in kan gaan zetten. Dat zou volgens hem kunnen gebeuren zodra BTC daadwerkelijk als betaalmiddel gebruikt gaat worden.

Opvallend genoeg verwacht dat het vooral vrouwen zullen zijn die hier grote invloed op zullen gaan hebben:

“Vrouwen controleren 80% van de retail uitgaven. En dat is meestal het eten, de kleding en het onderdak. En als vrouwen zich realiseren dat ze korting kunnen krijgen door met Bitcoin te betalen, als winkeliers zich realiseren dat ze hun winst kunnen verdubbelen door Bitcoin te accepteren, zal het vrij snel gaan.”

Uiteraard weet niemand precies wat bitcoin in de toekomst gaat doen. Belangrijk om te benadrukken is dat het dus om een prijsverwachting gaat.

Advertentie

Crypto-platform Genesis in de problemen

Zoals je waarschijnlijk al wel weet zit crypto nog altijd in zwaar weer. Na de instorting van crypto exchange FTX kwamen ook andere bedrijven in de problemen. Een daar van is het crypto-leenplatform Genesis.

Vorige week werd bekend dat Genesis op zoek was naar een acute lening van $1 miljard. Mocht het platform dit geld niet snel weten te vinden dan zou het om kunnen vallen. Dat zou dan de volgende grote partij zijn die door het debacle omvalt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX hacker splitst ethereum buit op

Ten slotte nog wat FTX nieuws. De hacker die bijna een half miljard dollar aan ethereum wist te stellen van de cryptobeurs, splitste deze week zijn buit op. De 180.000 ETH werd in pakketjes van 15.000 ETH naar nieuwe wallets gestuurd. Wat de hacker precies van plan is, is niet duidelijk. Ethereum-investeerders houden hun hart echter vast aangezien een dump op de markt natuurlijk voor een dalende koers kan zorgen.

Het klinkt alsof het allemaal kommer en kwel is, en dat is het op dit moment misschien ook. De CEO van Binance sprak gisteren echter nog wat positieve woorden uit. “Ik denk dat 2022 een heel pittig jaar was voor de industrie, er is in de afgelopen zes maanden teveel gebeurd. Nu is de industrie gezonder,” aldus Changpeng Zhao.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie