Thom Derks Thom Derks
27/11/2022 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2022 12:10

Binance CEO: Crypto industrie is “gezonder” dan voor FTX crash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto crash: Waarom Binance aanklacht doet denken aan FTX fiasco

Foto: CryptoFX/Shutterstock

De spectaculaire implosie van FTX heeft de crypto industrie in eerste instantie weinig goeds gedaan. Binance CEO Changpeng Zhao is echter optimistisch over de toekomst en is van mening dat de industrie op dit moment “gezonder” is dan voor het omvallen van de beurs. Voor 2023 verwacht Zhao betere tijden voor bitcoin (BTC) en de rest van de markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance CEO verwacht snel herstel van crypto

Tijdens het Binance evenement in het Griekse Athene, geeft Zhao aan dat hij voor 2023 een marktherstel verwacht. “Ik denk dat 2022 een heel pittig jaar was voor de industrie, er is in de afgelopen zes maanden teveel gebeurd. Nu is de industrie gezonder”, zo sprak de CEO van Binance.

Hij weigert echter om specifieke voorspellingen te doen over de toekomst. Op zich is dat logisch, want in eerste instantie had ook niemand de implosie van FTX zien aankomen. “Het is de truc voor ons om de industrie goed in de gaten te houden en datgene wat bezig is met een goede ontwikkeling te steunen”, aldus Zhao.

Om het vertrouwen in de industrie een boost te geven, lanceerde Binance kortgeleden een noodfonds voor crypto-bedrijven met liquiditeitsproblemen. Het idee van het noodfonds is om partijen die normaal gesproken een goedlopend bedrijf hebben te steunen op de zware momenten die veroorzaakt worden door spelers als FTX.

Advertentie

CZ heeft geen goed woord voor FTX

Overigens had Zhao tijdens het evenement in Athene geen goed woord over voor FTX en zijn oprichter Sam Bankman-Fried. “FTX is als Madoff. Het is leugenachtig en was een piramidespel. Maar het feit dat FTX een slechte partij was, betekent niet dat ieder bedrijf in de industrie meteen slecht is”, zo gaat Zhao verder.

Binance lanceerde eerder deze week zijn zogenaamde Proof-of-Reserves. Al was niet iedereen tevreden met de manier waarop Binance dat deed. Jesse Powell, de CEO van de crypto exchange Kraken, is van mening dat een Proof-of-Reserves niet compleet is zonder ook de schulden van een beursplatform daarin op te nemen.

Zhao geeft echter aan dat Binance zich momenteel in een solide positie bevindt en dat het bedrijf zich vooral focust op het groeien van de markt, in plaats van het maximaliseren van de winst. “We hebben vandaag de dag voldoende omzet. We proberen de winsten niet te maximaliseren. We willen duurzaam zijn”, aldus de wijze woorden van Zhao.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie