Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2021 14:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2021 14:39

Domino’s Pizza werknemers in Nederland kunnen nu voor bitcoin (BTC) salaris kiezen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Domino’s Pizza werknemers in Nederland kunnen nu voor bitcoin (BTC) salaris kiezen

Medewerkers van Domino’s Pizza, de grootste pizza organisatie van Nederland, mogen voortaan kiezen om een deel van hun salaris uit te laten betalen in bitcoin (BTC). Dat wordt gedaan in samenwerking met BTCDirect, die het nieuws op 22 mei aankondigde:

Niet alle werknemers van Domino’s Nederland krijgen deze optie, het gaat om zo’n 1.000 werknemers bij de 16 filialen van Immensus Holding. Er bestaan meer dan 300 Domino’s in Nederland en 17.000 filialen wereldwijd.

Het gaat ook niet om het volledige salaris. Deze werknemers krijgen alleen de mogelijkheid om het deel van het salaris dat boven het minimumloon ligt uit te laten betalen in Bitcoin. Bedrijven zijn in Nederland verplicht om het minimumloon in euro’s uit te betalen.

“Bitcoin is al meer dan tien jaar de best presterende belegging. We verwachten dat dit doorzet en steeds meer mensen de stap richting een bitcoin-salaris zullen nemen. Je kunt klein beginnen met tien of twintig euro per maand, zoals de medewerkers van Domino’s. Zodra je wat bitcoin bezit zul je je eerder gaan verdiepen in de onderliggende waarde en de potentie. Een leerzame reis met keer op keer nieuwe inzichten.”

Aldus BTCDirect directeur Mike Hutting. Jonathan Gurevich van Immensus zegt:

“We zijn een modern bedrijf met veel jonge medewerkers. We horen het woord bitcoin steeds vaker vallen binnen de teams en we willen ze laten profiteren van de mogelijkheid om deze cryptovaluta te bezitten. Door de samenwerking met BTC Direct stellen we medewerkers in staat om automatisch en kleinschalig te beginnen. Zo kunnen we als werkgever iets extra’s bieden voor de toekomst.”

De aankondiging werd gemaakt op dezelfde dag als Bitcoin Pizza Day. Onlangs kondigde ook Anthony ‘Pomp’ Pompliano een nieuwe Bitcoin Pizza onderneming aan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie