Kevin Schijven Kevin Schijven
20/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2021 06:08

Bitcoin Pizza: Pompliano start nieuwe onderneming ter ondersteuning van bitcoin (BTC) en kleine pizzeria’s

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin Pizza Pompliano start nieuwe onderneming ter ondersteuning van bitcoin (BTC) en kleine pizzeria’s

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Anthony ‘Pomp’ Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital, lanceert binnenkort ‘Bitcoin Pizza.’ Dat kondigde de bekende bitcoin (BTC) bull op 18 mei aan:

Bitcoin Pizza zal op 22 mei lanceren in tien verschillende Amerikaanse steden. Dat is dezelfde dag als de beruchte ‘Bitcoin Pizza Day.’ Op deze dag, elf jaar geleden, vond de allereerste betaling ooit met bitcoin plaats. Laszlo Hanyecz kocht in 2010 twee pizza’s en betaalde destijds 10.000 BTC. Deze bitcoin zouden momenteel zo’n $400 $300 miljoen waard zijn.

Om dit te vieren, zullen op de dag van lancering 10.000 pizza’s worden aangeboden. Klanten kunnen kiezen uit smaken als “Laser Eyes, Satoshi’s Favorite, Lightning Meat, Capital Greens, en No Keys, No Cheese.”

Een deel van de opbrengst uit de verkoop zullen gebruikt worden om kleine lokale pizzeria’s te ondersteunen. Een deel zal ook gaan het bitcoin ontwikkelingsfonds van de Human Rights Foundation.

“Net zoals Bitcoin bezig is om de gevestigde banken te ontwrichten, zal Bitcoin Pizza de gevestigde pizzaketens van de grote bedrijven ontwrichten.”

Aldus Pomp. De onderneming krijgt veel steun vanuit de crypto-community, maar er zijn ook veel mensen verbaasd dat Bitcoin Pizza geen bitcoin of andere crypto als betaalmiddel accepteert. Pomp zegt daar het volgende over:

 “We willen niet dat mensen hun bitcoin opgeven voor pizza, maar we werken eraan om geld in te zamelen in de vorm van devaluerende fiat-dollars om de ontwikkeling van bitcoin te financieren. We doen dit terwijl we veel lokale pizzeria’s van kleine bedrijven in het hele land ondersteunen in een tijd waarin ze alle extra pizza-bestellingen kunnen gebruiken die ze kunnen krijgen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie