Roy van Krieken Roy van Krieken
22/05/2021 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2021 16:01

Vandaag is het Bitcoin (BTC) Pizza Day: De dag waarop deze man voor 10.000 BTC een pizza kocht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vandaag is het Bitcoin (BTC) Pizza Day De dag waarop deze man voor 10.000 BTC een pizza kocht

Al enkele jaren wordt op 22 mei een soort cryptocurrency feestdag gevierd. Deze feestdag noemt men “Bitcoin Pizza Day”. De reden achter deze naam en de geschiedenis van deze interessante feestdag zullen we in dit artikel eventjes kort uiteen zetten. In 2010 was een erg vroege gebruiker van bitcoin (BTC) misschien wel de eerste persoon die bitcoin gebruikte om voor een dienst of een goed te betalen. Het gaat hier om ene Laszlo Hanyecz. Hanyecz was al sinds het begin miner van bitcoin en had daarom de beschikking over een grote hoeveelheid bitcoins.

Op 22 mei 2010 was het zover. Hanyecz vroeg op een internetforum of hij bij iemand een pizza kon bestellen. Niet met geld, maar met bitcoins. 10.000 bitcoins om precies te zijn. En zo geschiedde. Een andere gebruiker van het internetforum ging akkoord met het aanbod van Hanyecz en bestelde voor hem twee pizza’s bij de Amerikaanse pizzaketen Papa John’s. Twee pizza’s voor 10.000 bitcoins. Dit bleken echter niet de laatste pizza’s die Hayezc kocht met bitcoins. In totaal zou hij voor meer dan 100.000 bitcoins aan pizza’s hebben besteld.

Waarschijnlijk tot het ongenoegen van Hanyecz zouden deze 10.000 bitcoins vandaag een marktwaarde hebben van $350 miljoen. Het is dit feit dat 22 mei elk jaar Bitcoin Pizza Day maakt. Er wordt aan de ene kant gevierd dat Hanyecz met zijn bestelling de eerste gedocumenteerde aankoop van een goed of dienst was met de cryptocurrency en aan aan de andere kant wordt de fenomenale groei van bitcoin gevierd. Door deze twee op een ludieke manier te combineren ontstond Bitcoin Pizza Day.

Bitcoin Pizza Day wordt ook gevierd door een aantal grote pizzaketens over de hele wereld. Zo geeft Slice ruim 2.500 pizza’s weg en krijgen klanten van Papa John’s in de Verenigd Koninkrijk 10 pond korting op hun bestelling. In het kort is Bitcoin Pizza Day gewoon een erg leuke manier om te vieren dat bitcoin het zo ver heeft geschopt en om niet vergeten waar we zijn begonnen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie