Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2022 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 13:00

Drie cryptocurrencies die bearmarkt proof zouden zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

We hebben je met deze titel natuurlijk een beetje om de tuin geleid, want in principe is geen enkele cryptocurrency bestand tegen bearmarkten. Zelfs het grote bitcoin is vanaf de all-time high van november 2021 al ruim 70 procent kwijt. Dat neemt niet weg dat er bepaalde munten zijn die het in barre tijden zeer waarschijnlijk altijd beter zullen doen dan de rest.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Welke crypto’s zijn dat?

In principe kun je zeggen dat hoe groter de market cap, ofwel marktkapitalisatie, van een munt, hoe beter deze bestand is tegen bearmarkten. Een grotere market cap betekent vaak meer liquiditeit en dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de koers van BTC relatief gezien minder hard corrigeert tijdens bearmarkten dan de koers van een kleine altcoin. Wil jij jezelf verdedigen tegen potentiële bearmarkten, dan is het zaak om zoveel mogelijk in grote munten te zitten.

  1. Bitcoin
    Zelfs na een dikke 13 jaar is bitcoin nog altijd de koning van de markt en moet ethereum in market cap verdubbelen om het niveau van bitcoin te bereiken. Het behoeft dan ook geen verrassing dat bitcoin het tijdens bearmarkten vaak beter doet dan alle andere munten. Alleen in de stablecoins zit je veiliger, maar dat is natuurlijk niet echt een investering. Tenzij je ervoor kiest om je stablecoins aan het werk te zetten bij de grote beurzen.
  2. Ethereum
    Naast bitcoin mag ook ethereum zich steeds meer als een munt kwalificeren die weerbaar is tegen bearmarkten. Na de transitie naar Proof-of-Stake heeft het institutionele publiek ether ook steeds meer in het vizier. Dat blijkt onder andere uit het feit dat Fidelity afstapt van zijn bitcoin-only beleid en binnenkort ook ether wil aanbieden aan zijn institutionele klandizie.
  3. Stablecoins
    Deze bearmarkt zijn stablecoins het beste middel gebleken om jezelf te verdedigen tegen een crypto-winter. Op zich is dat niet vreemd, gezien je daarmee natuurlijk in fiatgeld zit en als de koersen dalen, dan is dat de beste plek om jezelf te verstoppen. Extra interessant is dat je op deze stablecoins ook een rente kunt vangen bij beurzen als Binance.
    Over de eerste 1.000 dollar aan Binance USD (BUSD) en Tether USD (USDT) krijg je bij Binance bijvoorbeeld 8 procent rente op jaarbasis. Na de eerste 1.000 dollar zakt dit percentage al naar 0,8 procent, maar het blijft een behoorlijk rendement. Daar hangt uiteraard een risico aan, maar inde bearmarkt kan dat zeker interessant zijn.
Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie