Erik Juffermans Erik Juffermans
20/02/2024 16:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2024 14:55

Drie redenen waarom bitcoin kan blijven stijgen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Drie redenen waarom bitcoin kan blijven stijgen

Foto: TJmedia/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is bezig aan een indrukwekkende opmars. Hoelang kan deze stijging door blijven gaan? En komt er nog een forse correctie? Dit zijn dingen die je je wellicht afvraagt. Naarmate de koers blijft stijgen wordt normaliter ook de kans op een correctie ook groter. Meerdere indicatoren suggereren echter dat bitcoin nog lang niet klaar is. In dit artikel bekijken we drie redenen waarom bitcoin de komende maanden nog veel verder zou kunnen gaan stijgen.

Nog geen account bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je via onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform.

Pak 10 euro gratis

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin heeft de wind in de rug

Ten eerste verdwijnt er steeds meer bitcoin van gecentraliseerde exchanges. Dit betekent dat investeerders hun bitcoin van exchanges naar hun eigen wallets verplaatsen.

Investeerders lijken dus niet van plan om op korte termijn hun coins te verkopen. Daarnaast betekent minder bitcoin op exchanges dat er minder coins beschikbaar zijn om te verkopen. Zo nam een bitcoin whale op maandag 18 duizend BTC op ter waarde van 1 miljard dollar. Dit is 1 miljard dollar aan bitcoin die voorlopig waarschijnlijk niet meer verkocht zal worden.

De tweede reden voor optimisme is de aanstaande Bitcoin halving. Over ongeveer twee maanden vindt de volgende halving plaats. Uiteraard hebben we hier al veel over geschreven, en terecht. Elke vier jaar worden de mining beloningen voor miners gehalveerd. Dit evenement zal de schaarste van bitcoin significant doen toenemen. Zolang de vraag naar BTC hetzelfde blijft of stijgt, is een koersstijging onvermijdelijk.

Macro-economische meevaller

Tot slot zijn er ook macro-economische factoren die wellicht bitcoin een duwtje in de rug zullen geven. Zo worden er dit jaar Amerikaanse renteverlagingen verwacht. Wanneer de rentes dalen, wordt het over het algemeen interessanter voor investeerders om te beleggen in risicovolle activa. Lage rentes maken het namelijk goedkoper om geld te lenen, wat leidt tot een speculatief investeringsklimaat.

Vooralsnog ziet het restant van 2024 er dus rooskleurig uit. Met de succesvolle lancering van de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) lijkt bitcoin de basis te hebben gelegd voor een zeer sterk jaar. 

Ook technisch ziet het er goed uit. Bitcoin handelt momenteel op het hoogste niveau sinds eind 2021. Ook schreef de BTC koers deze week geschiedenis door boven een cruciaal niveau een wekelijkse candle te sluiten. Lees daarover in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie