Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 11:10

Drie redenen waarom bitcoin nooit naar $0 zal gaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Is het mogelijk dat de bitcoin koers naar 0 dollar zakt? Dat is een vraag die vooral veel beginners aan zichzelf stellen. In theorie is dat uiteraard mogelijk. Als niemand meer interesse in bitcoin heeft en het protocol compleet is ingestort, om wat voor reden dan ook, dan heeft bitcoin geen waarde meer. In de praktijk werkt het echter anders en lijkt de kans klein dat de koers ooit naar 0 dollar zakt. Hierna volgen drie redenen waarom bitcoin nooit naar nul dollar kan zakken.

Het hodl-leger

Iedere bearmarkt is het weer raak en stellen mensen zichzelf de vraag of bitcoin nog wel toekomst heeft. In de hype springt iedereen op de trein en op de weg naar beneden stappen de meeste mensen gedesillusioneerd uit. Er is echter altijd een kleine groep mensen die blijft zitten en die tijdens de bearmarkt de tijd neemt om zich verder in bitcoin te verdiepen. Grappig genoeg komt vrijwel deze gehele groep vaak tot de conclusie dat bitcoin enorm interessant is en beginnen ze bijna te ‘geloven’ in bitcoin.

Deze groep mensen neemt iedere hype-cyclus toe en dit zijn de figuren die zonder blikken of blozen iedere dag, week of maand een vast bedrag in bitcoin investeren. De koers kan doen wat het doet, maar deze groep verandert niet van mening. Op basis van deze mensen is het lastig voor te stellen dat bitcoin ooit naar nul zakt.

Absolute schaarste

De absolute schaarste van bitcoin maakt het tot een unieke asset. Geen enkele asset ter wereld, zelfs goud niet, kan bogen op absolute schaarste. Daarnaast kan die schaarste binnen 10 minuten aan de andere kant van de wereld zijn voor transactiekosten die niet boven de 10 cent uit hoeven te komen. Helemaal ten opzichte van fiatgeld vertegenwoordigt bitcoin een concept dat altijd waardevol blijft. Bitcoin is voor veel mensen zelfs een spaarmiddel, een stukje absolute schaarste waar zij zonder zorgen iedere maand een klein bedrag in bewaren.

Landen als El Salvador

Dan heb je natuurlijk de ontwikkeling dat landen als El Salvador, die zich aan de rand van het financiële systeem begeven, bitcoin uitkiezen als hun primaire valuta. Ook daardoor is de kans klein dat de waarde van bitcoin ooit naar nul zakt. Deze landen zijn immers afhankelijk van bitcoin, willen hun toekomst bouwen op bitcoin en geven dat niet zomaar op. Hiermee groeit de groep mensen die afhankelijk is van het succes van bitcoin alleen maar door, waardoor een bitcoin van nul dollar, hoewel het technisch gezien altijd mogelijk blijft,  amper voor te stellen is. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie