Roy van Krieken Roy van Krieken
29/10/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 13:05

Driekwart van alle bitcoin-miljonairs werd in 2022 weggevaagd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Sinds het begin van dit jaar ligt de crypto markt behoorlijk op zijn gat. De koersen van vrijwel alle cryptocurrencies staan diep onder water. In totaal is er meer dan $1 biljoen aan waarde in rook opgegaan. Zelfs grote crypto-bedrijven, zoals Celsius en Voyager Digital, kwamen in zwaar weer terecht. Deze heftige bearmarkt betekent uiteraard ook dat investeerders hard zijn geraakt. Driekwart van alle bitcoin-miljonairs aan het begin van 2022 kan zich op dit moment niet meer zo noemen

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bearmarkt is genadeloos

Volgens data van BitinfoCharts.com waren er aan het einde van het derde kwartaal dit jaar 25.395 verschillende bitcoin-adressen waar meer dan $1 miljoen aan waarde op werd vastgehouden. 4.102 verschillende wallets hadden zelfs meer dan $10 miljoen aan het einde van het derde kwartaal.

Aan het begin van het eerste kwartaal van dit jaar zagen we echter totaal andere cijfers. Destijds was het aantal bitcoin-wallets dat meer dan een miljoen in bezit had een gigantische 99.092! Ter vergelijking was dit aantal 116.139 toen bitcoin in 2021 een nieuwe all-time high wist neer te zetten.

Dat betekent dat gedurende dit jaar meer dan 70% van alle bitcoin-miljonairs volledig is weggevaagd. Sommige investeerders hebben misschien hun BTC verkocht, terwijl andere vasthielden maar hun investering elke week verder zagen wegzakken. Het is hoe dan ook een feit dat er een stuk minder bitcoin-miljonairs zijn op dit moment dan aan het begin van 2022.

Bitcoin miljonairs

Het is natuurlijk redelijk logisch dat tijdens een bearmarkt zoals deze het aantal mensen dat flink winst heeft gemaakt keldert. Dat betekent echter waarschijnlijk ook dat het aantal bitcoin-miljonairs weer substantieel zal toenemen wanneer de BTC koers weer herstelt. Wanneer dit zal zijn is moeilijk te zeggen.

Deze week was in het bitcoin nieuws te lezen dat volgens Nederlandse analist PlanB dit hoogstwaarschijnlijk in de aanloop naar de langverwachte bitcoin halving zal zijn. Dit zal ergens in 2024 plaatsvinden. PlanB stelt dat de koers zomaar eens boven de $100.000 kan belanden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie