Shane Kuijpers
09/07/2021 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2021 12:30

€2 miljard aan Duits kapitaal mag vanaf nu in bitcoin (BTC) geïnvesteerd worden: nieuwe regelgeving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
€2 miljard aan Duits kapitaal mag vanaf nu in bitcoin (BTC) geinvesteerd worden nieuwe regelgeving

Bitcoin (BTC) kopen in Duitsland via institutionele beleggingsfondsen is vanaf nu mogelijk, daar heeft een nieuw beleid voor gezorgd. Dit is een grote stap richting crypto-adoptie binnen de grootste economie van de Europese Unie. Desalniettemin roepen Duitse toezichthouders nog wel op tot voorzichtigheid als het op crypto aankomt.

Institutionele beleggingsfondsen mogen door het nieuwe beleid nu 20% van hun investeringen toewijzen aan cryptocurrencies. De Duitse toezichthouder voor de financiële markten, BaFin, is al langer van plan om een neutrale houding aan te nemen ten opzichte van bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Deze nieuwe regels moeten daar voor gaan zorgen. 

BaFin sprak zich in het verleden eerder negatief uit over de crypto-markt. De financiële instelling waarschuwde toen voor de volatiele en risicovolle aard. Met de nieuwe ontwikkelingen willen ze echter ook laten zien dat ze de toekomstige groei willen aanmoedigen. De waakzaamheid die men in Duitsland heeft zal overigens wel moeilijk volledig af te schudden zijn.

Eind april werden de nieuwe regels al aangekondigd en nu is het dan zo ver. Het nieuwe beleid is van toepassing op bedrijven aangesloten bij het zogeheten ‘Spezialfonds’. Verzekeringsmaatschappij Allianz is de grootste die hierbij is aangesloten. Volgens de Duitse brancheorganisatie BVI zou de waarde van de totale activa rond de twee biljoen euro liggen, in het eerste kwartaal van 2021. Nu een deel van deze activa omgezet mag worden naar crypto, zou dit bedrag wel eens sneller kunnen gaan groeien. 

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Duitsland zet stappen op gebied van crypto

Dat Duitsland stappen aan het zetten is richting crypto-adoptie moge duidelijk zijn. Vanaf 2020 kan een crypto exchange niet aan de slag zonder licentie. Eind juni gaf BaFin zo’n licentie aan Coinbase, een van de grootste exchanges ter wereld. Hierdoor is het voor Coinbase tegenwoordig ook toegestaan om op Duitse bodem actief te zijn en is hiermee de eerste.

Daarnaast is Duitsland ook wat kleinere stappen aan het zetten om Blockchain wat aantrekkelijker te maken voor het grote publiek. Zo hebben leerlingen die recent zijn afgestudeerd van de middelbare school hun diploma mogen ontvangen met behulp blockchain-technologie. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie