Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2021 13:18 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 13:18

Duitsland omarmt bitcoin (BTC): institutionele fondsen mogen binnenkort in crypto investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duitsland omarmt bitcoin (BTC) institutionele fondsen mogen binnenkort in crypto investeren

Binnenkort mogen professionele investeringsfondsen in Duitsland, ook wel ‘Spezialfonds’ genaamd, in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) investeren. Dat meldt Decrypt op 28 april.

Volgens Boersen-Zeitung, of de beurskrant, werd de nieuwe wetgeving vorige week aangenomen in de Bundestag, of Bondsdag, het parlement van Duitsland. De nieuwe wet zal op 1 juli in werking treden.

Er bestaan maar liefst 4.000 Spezialfondsen in Duitsland die gezamenlijk meer dan €1.2 biljoen of $1,8 biljoen beheren. Ze zijn exclusief voor institutionele investeerders. De fondsen mogen tot 20% van hun vermogen alloceren naar crypto, dat zou dus in theorie een totaalbedrag van €350 miljard (of $422 miljard) kunnen zijn dat de crypto-markt instroomt.

We zullen echter af moeten wachten hoeveel deze fondsen ook daadwerkelijk zullen steken in crypto. Duitsland lijkt de crypto-markt steeds meer te omarmen, we zien de laatste tijd dan ook steeds meer bitcoin exchange-traded products (ETP’s) lanceren op de Duitse beurs.

Desondanks waarschuwde BaFin, de financiële toezichthouder van het land, dat de nieuwe stock tokens van Binance wellicht de Europese wet overtreden. Deze nieuwe Binance stock tokens volgen de prijs van aandelen als Tesla (TSLA), Coinbase (COIN) en MicroStrategy (MSTR). Binance zou hiervoor een boete van €5 miljoen ($6 miljoen) kunnen krijgen volgens BaFin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie