Timo Bult Timo Bult
29/04/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 11:15

Bitcoin (BTC) exchange Binance in de problemen in EU? Stock tokens mogen niet van Duitsland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance in de problemen in EU? Stock tokens mogen niet van Duitsland

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is niet zo lang geleden dat de cryptocurrency exchange Binance zijn stock tokens lanceerde. De tokens bieden handelaren de optie om getokeniseerde aandelen van bedrijven te kopen. Nu lijken deze tokens echter in de problemen te komen nu de Duitse financiële toezichthouder zijn vraagtekens erbij heeft gezet.

Binance is een van ’s werelds grootste exchanges en wordt door sommigen de Google van de cryptowereld genoemd. Enkele weken geleden lanceerde het handelsplatform tokens voor Tesla aandelen. Later werden ook tokens voor de aandelen van Coinbase, MicroStrategy, Microsoft en Apple gelanceerd.

Getokeniseerde aandelen zijn crypto tokens die de aandelen vertegenwoordigen op de blockchain. In plaats van een aandeel te kopen, kan men dus investeren in het bedrijf door het token te kopen. Dit heeft onder meer als voordeel dat de investeerder niet een heel aandeel hoeft te kopen, maar al met een honderdste deel van een aandeel kan beginnen.

De Duitse toezichthouder, de BaFin, zet nu zijn vraagtekens bij de tokens. Het zou namelijk verschillende Europese wet- en regelgeving overtreden. In een verklaring valt te lezen:

“De openbare aanbieding van effecten zonder goedgekeurd prospectus vormt – tenzij een uitzondering van toepassing is – een schending van de prospectusverplichting op grond van artikel 3, lid 1 van de EU-prospectusverordening. In tegenstelling tot artikel 3, lid 1, van de EU-prospectusverordening, zijn er geen prospectussen gepubliceerd voor de openbare aanbiedingen van Binance Deutschland GmbH & Co. KG. Er zijn geen aanwijzingen voor een uitzondering op de prospectusplicht.”

Wat er nu gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Wel meldt de toezichthouder dat Binance een boete aan zijn broek kan krijgen die tot 5 miljoen euro op kan lopen of 3% van de totale omzet van het voorgaande jaar. Binance zal dus actie moeten ondernemen om dergelijke boetes te voorkomen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie