Timo Bult Timo Bult
26/04/2021 06:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2021 06:56

Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert 3 nieuwe aandelen tokens, waaronder van Apple

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance lanceert 3 nieuwe aandelen tokens, waaronder die van Apple

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote cryptocurrency exchange Binance heeft aangekondigd nog meer stock tokens toe te zullen voegen op zijn platform. De komende week zullen drie nieuwe stock tokens worden gelanceerd, aldus Binance in een aankondiging vandaag.

Stock tokens zijn getokeniseerde aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Dit houdt in dat de aandelen van deze bedrijven worden vertegenwoordigd op de blockchain en verhandelbaar zijn op exchanges. Het voordeel hiervan is naast het feit dat men crypto en aandelen kan verhandelen binnen hetzelfde platform, ook kleine stukjes van een aandeel kan kopen. Met Binance stock tokens kunnen gebruikers een honderdste van een aandeel kopen.

Binance beloofde tijdens de notering van de stock tokens van Tesla en Coinbase al dat het meer tokens toe zal gaan voegen. De komende week zullen stock tokens van MicroStrategy (MSTR), Apple (AAPL) en Microsoft (MSFT) verhandelbaar worden op het handelsplatform.

Microstrategy is een business intelligence-bedrijf dat vooral bekend werd door zijn enorme bitcoin (BTC) investeringen. Het bedrijf investeerde $2,2 miljard in bitcoin. Die investering is nu $4,8 miljard waard. Apple en Microsoft zijn beide tech-reuzen en passen wat dat betreft dus zeker in het product van Binance.

De Microstrategy stock tokens zullen vandaag verhandelbaar worden. Op 28 april zien de Apple stock tokens het licht waarna die van Microsoft op 30 april volgen.

Velen zien het tokeniseren van activa, waaronder aandelen, als de toekomst van het investeren. In principe kan alles getokeniseerd worden. Hierover lees je op de Non-fungible token (NFT)-pagina meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie