Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Econoom beweert dat Bitcoin-futures einde maakte aan sterke rally begin 2018

De Federal Reserve (FED) en prominente economen zijn van mening dat de markt voor Bitcoin-futures er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat de markt voor cryptocurrency crashte en de op twee na slechtste correctie uit haar geschiedenis registreerde.

Echte impact van Bitcoin-futures

Yukio Noguchi, een Japanse econoom, beweerde in een recente column dat de abrupte trendverschuiving van een bull markt naar een sterke bear cycle werd veroorzaakt door de lancering van de Bitcoin-futuresmarkt met CBOE en CME in december 2017.

- Advertentie -

Eind vorig jaar bereikte de crypto-markt haar hoogste punt ooit, met een waarde van $900 miljard. De prijs van Bitcoin (BTC), de meest dominante cryptocurrency op de wereldmarkt, bereikte $20,000 en de prijs van Ether (ETH) bereikte $1.400. Maar in januari begonnen de prijzen sterk te dalen waarbij uiteindelijk binnen een periode van 7 maanden een correctie van 70% werd geregistreerd.

Investeerders zoals Arthur Hayes, CEO van BitMEX, verklaarden dat, omdat de markt voor cryptocurrency nog in de kinderschoenen staat en het met meer dan 300% in een jaar tijd gestegen is, investeerders rekening moeten houden met correcties van 70% tot 80%, omdat die natuurlijk zijn.

Noguchi verklaarde echter dat de correlatie tussen de daling van de prijs van cryptocurrencies en de futures markt niet louter toeval was, maar dat die laatste de belangrijkste factor was voor de correctie in 2018.

Noguchi stelde zelfs dat de markt voor cryptocurrency nooit meer in staat zal zijn om een snelle prijsontwikkeling te zien, vanwege het bestaan van de futuresmarkt:

Omdat het nu mogelijk is om in Bitcoin-futures te handelen, zul je nooit meer zo’n snelle stijging zien.

Meerdere analisten van cryptocurrency hebben uiteenlopende inzichten geboden in de futuresmarkt en de impact ervan op de crypto-sector. Sommige hebben beweerd dat als gevolg van het vaste aantal lang- en kortlopende contracten op de futuresmarkt het niet mogelijk is om een markt te manipuleren die enkele honderden miljarden dollars waard is.

De bewering van Noguchi dat de markt voor cryptocurrency nooit meer een snelle stijging zal meemaken, is gelijk aan de claims van de meerderheid van economen na elke grote correctie die de crypto-markt in 2010, 2014, 2016 en 2018 doormaakte.

Telkens wanneer Bitcoin een correctie van 70% tot 80% had, leefde het weer op tot boven de vorige hoogste waarde ooit. De correctie van 2018 wijkt conceptueel niet af van de correctie van 2014 omdat beide beschouwd kunnen worden als de “bubbel” van detailhandelaren, aangezien institutionele beleggers de cryptomarkt nog niet zijn betreden.

De meer realistische visie van de FED

Hoewel Noguchi zei dat de aanwezigheid van de futures markt ervoor zorgt dat de markt voor cryptocurrency nooit meer snel stijgende bewegingen zal meemaken, verklaarde de FED dat voor nieuwe activaklassen dit gedrag en zulke markttrends normaal zijn. In een paper van de FED staat het volgende:

De snelle aanloop en de daaropvolgende ineenstorting van de prijs, na de introductie van futures, lijkt geen toeval te zijn. Het is eerder consistent met handelsgedrag dat doorgaans gepaard gaat met de introductie van future markten voor assets.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.409,61 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.409,61 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...