Shane Kuijpers
02/06/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2021 19:01

Een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld wil investeren in bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld wil investeren in bitcoin (BTC)

Guggenheim Partners, een wereldwijde financiële dienstverlener, gaat mogelijk investeren in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Ze zijn met een beheerd vermogen van $270 miljard een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. De investering wordt onderdeel van een nieuw fonds dat ze bij de Securities and Exchange Commission (SEC) hebben ingediend. Het fonds gaat the Guggenheim Active Allocation Fund heten.

Guggenheim wil naast de traditionele activa nu dus ook beleggen in digitale activa. De focus zal hierbij met name op bitcoin liggen.

In het ingediende document aan de SEC komt bitcoin er overigens niet heel best van af. Guggenheim kaart de vele risico’s aan die bij crypto horen. Zo hebben ze het onder andere over de volatiele aard, cyberrisico’s en de gevoeligheid voor een negatief imago.

Echter zijn er ook genoeg positieve punten op te noemen, anders zouden ze ook niet gaan investeren. Guggenheim gaat in op verschillende factoren die de crypto markt kunnen bevorderen:

“Factoren die van invloed zijn op de verdere ontwikkeling van cryptocurrency, omvatten, maar zijn niet beperkt tot: aanhoudende wereldwijde groei of mogelijke stopzetting of ommekeer in de adoptie en het gebruik van cryptocurrency, veranderingen in de demografie van consumenten en publieke voorkeuren, en het gebruik van de netwerken die digitale activa ondersteunen voor het ontwikkelen van slimme contracten en gedistribueerde applicaties.”

Guggenheim partners diende vorig jaar ook al een verzoek in bij de SEC om 10% van hun zogeheten Macro Opportunities Fund te investeren in Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC). 

Scott Minerd, CIO bij Guggenheim, heeft zich al meermaals uitgesproken over bitcoin en de bijbehorende prijzen. Wat betreft dat laatste wil hij nog wel eens van mening veranderen.

Zo zei hij eind vorig jaar nog dat BTC op dat moment al zo’n $400.000 waard zou moeten zijn en op zou kunnen lopen tot $1 miljoen. Schaarste van de munt en inflatie noemde hij toen als belangrijkste redenen.

In april kwam hij echter terug op die woorden. Na een forse stijging toentertijd was zijn verwachting dat de waarde met 50% zou kunnen dalen. Die voorspelling kwam een maand later alsnog uit. Een correctie van die grootte was volgens hem wel onderdeel van de lange termijn van een bullmarkt.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie