Timo Bult Timo Bult
21/04/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2021 18:04

‘Bitcoin (BTC) kan terug zakken naar $20.000,’ zegt miljardair, community is het er niet mee eens

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) kan terug zakken naar $20.000,' zegt miljardair, community is het er niet mee eens

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kan een flinke correctie gaan maken terug naar de $20.000. Althans dat denkt de chief investment officer van de Wall Street-gigant Guggenheim Partners, Scott Minerd. Veel experts binnen de sector zijn het echter niet met hem eens.

In een interview met het Amerikaanse CNBC deed Minerd bearish uitspraken en stelde dat bitcoin er “dunnetjes uitziet.” De miljardair noemt daarbij een target tot waar hij denkt dat de BTC prijs kan gaan corrigeren:

“Ik denk dat we terug kunnen zakken naar $20.000 tot $30.000 per bitcoin, wat een daling van 50% zou zijn, maar het interessante aan bitcoin is dat we dit soort dalingen eerder hebben gezien,”

Een dergelijke correctie zou “onderdeel zijn van de normale evolutie van een bull-markt op de lange termijn,” aldus Minerd. Niet iedereen is het met Minerd eens. De bekende persoon binnen de crypto-wereld Anthony Pompliano reageerde met een korte maar krachtige tweet:

Daarbij komt het feit dat Minerd in januari van dit jaar ook al een dergelijke uitspraak deed. Toen bereikte bitcoin zijn all-time high (ATH) van bijna $42.000. De miljardair zei toen ook al dat hij een correctie terug naar $20.000 verwachtte. Het tegendeel werd in de daaropvolgende maanden duidelijk bewezen.

Een andere institutionele speler, JPMorgan, liet vandaag aan Bloomberg weten dat de bitcoin koers er zwak uitziet. Het momentum zou zijn afgenomen en kan volgens analisten van de grote Amerikaanse bank instorten. Ook hier zijn de meningen echter over verdeeld, zo blijkt uit een analyse van de bekende on-chain analist Willy Woo.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie