Erik Juffermans Erik Juffermans
23/09/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:32

Eén van Europa’s grootste banken start bewaardienst voor crypto

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Franse bankgigant krijgt vergunning voor crypto diensten

Foto: Kiev.Victor/Shutterstock

Een van de grootste investeringsbanken in Europa, Société Générale, gaat een grote stap maken in hun crypto adoptie beleid. In een persbericht maakten vertegenwoordigers van de bank bekend dat ze bewaardiensten voor cryptocurrencies aan gaan bieden. Cliënten van de bank hebben nu de keuze om Société Générale te selecteren als fondsbeheerder, taxateur en liability manager van hun crypto

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Institutionele investeerders

Doorsnee mensen komen niet direct in aanmerking voor deze nieuwe diensten van de investeringsbank. De diensten zijn namelijk gericht op institutionele investeerders. Deze implementatie zal het investeren in cryptocurrencies voor zulke institutionele investeerders faciliteren. 

Société Générale is recent een samenwerking aangegaan met het Franse asset management bedrijf Arquant Capital SAS. Dit bedrijf biedt al twee digital asset producten aan, bestaande uit onder andere bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Naast het aanbieden van digital asset producten aan investeerders, gaat het bedrijf nu dus Société Générale hun cryptomunten laten beheren.

Directeur van de Security Service afdeling van Société Générale, David Abitbol, sprak zich uit over de recente samenwerking.

“Door het combineren van de innovatie-expertise van Société Générale en de technische vaardigheden van Arquant Capital kunnen we de diversificatie van fondsbeheerders nog beter faciliteren.”

CEO van Arquant Capital, Eron Angjele zei:

“Deze oplossing biedt ons bedrijf een innovatieve constructie die ons de mogelijkheden geeft nog meer waarde voor onze cliënten te creëren.”

Société Générale

Het van origine Franse bedrijf staat in de top-3 van de grootste investeringsbanken in Europa en wereldwijd behoort het tot de tien grootste. Het bedrijf heeft ruim $4 biljoen dollar in haar beheer voor duizenden fondsen. 

Dit is niet de eerste keer dat de bank crypto toepassingen verkent. In het verleden heeft de bank al euro-obligaties aangeboden op de Ethereum blockchain. Ook startte de bank een samenwerking met MakerDAO om diens stablecoin DAI te lenen met obligatie-tokens als collateral. Momenteel werkt Société Générale ook samen met de Europese Centrale Bank om een digitale euro te ontwikkelen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie