Shane Kuijpers
12/05/2022 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 18:10

Eerste bitcoin ETF’s in Australië hebben zeer trage start

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
1 miljoen Australiërs stappen crypto komend jaar in

Foto: ezphoto/Shutterstock

Vorige maand ontvingen crypto liefhebbers uit Australië positief bitcoin nieuws. De financiële toezichthouder van het land had toen namelijk zijn eerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. ETF’s zijn beursgenoteerde fondsen. Een eerste bitcoin ETF in Australië werd al een tijd lang verwacht en bovendien reikhalzend naar uitgekeken. Sinds vandaag zijn er drie crypto ETF’s te verhandelen, maar dit kent een uitermate langzame start. Dit heeft alles te maken met de crypto crash waar we middenin zitten.

Het handelsvolume zit heel ver onder de $1 miljard die aanvankelijk werd verwacht. Dat heeft een rechtstreeks verband met het feit dat bitcoin op het laagste punts sinds 2020 staat. De extreme volatiliteit die nu heerst maakt dat investeerders niet zo happig zijn op een bitcoin ETF als vorige maand werd gehoopt. 

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin ETF’s in Australië 

De drie crypto fondsen die vandaag live zijn gegaan in Australië zijn de 21Shares bitcoin (BTC) ETF, hun ethereum (ETH) ETF en de Cosmos Purpose bitcoin ETF. Het ETF van Cosmos zag in het eerste uur een handelsvolume van omgerekend $400.000. Het 21Shares bitcoin ETF kan soortgelijke cijfers overleggen. Het ethereum ETF kwam in datzelfde tijdsbestek niet verder dan $150.000. Karige aantallen dus, die niet overeenkomen met de oorspronkelijke verwachtingen.

CEO van Cosmos Asset Management, Dan Annan, snapt en ziet ook dat investeerders behoorlijk voorzichtig zijn op dit moment. Toch is Annan hoopvol gestemd wat betreft de lange termijn:

“Beleggers met een langetermijnvisie wat betreft blootstelling aan Bitcoin en cryptocurrency zullen begrijpen dat dit een goede kans is voor een instapmoment. Daarom hopen we de komende dagen een toename van de volumes te zien.”

Om het handelen wat aantrekkelijker te maken en in de hoop de volumes op te krikken, heeft Cosmos besloten om de eerste twee maanden geen handelskosten te rekenen. Deze beslissing komt overigens ook deels door de lichte frustratie die beleggers hebben. Het bitcoin ETF zou namelijk eigenlijk twee weken geleden al live moeten, maar dit werd onverwachts uitgesteld. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement