Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2022 08:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 08:26

Bitcoin zakt naar laagste prijs sinds 2020 terwijl USDT instabiel wordt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van slechte week, maar analist vreest daling naar $22.000

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Het is weer een zeer rode dag in de cryptocurrency markt en bitcoin (BTC) blijft alsmaar dalen. De koers zat al in een neerwaartse trend door de hoge angst op traditionele financiële markten, maar het terra (LUNA) incident zorgt voor nog meer zware klappen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers daalt 10%

De bitcoin koers kwam een week geleden nog in de buurt van $40.0000, kort na de FOMC meeting. Tegen gisterenochtend was bitcoin al helemaal naar $30.000 gekelderd, maar leek daar in eerste instantie nog stand te houden. Bitcoin herstelde vervolgens richting $32.000, maar kon hier gisterenmiddag niet doorheen breken.

Toen werden de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) cijfers gepubliceerd. We waarschuwden al begin deze week dat de publicatie hiervan mogelijk voor nog meer volatiliteit kan zorgen. Bitcoin dook toen voor het eerst sinds afgelopen zomer onder $30.000.

Toch maakte bitcoin direct een kleine bounce en herstelde iets, maar de koers kwam niet verder dan $31.650 en begon weer te dalen. Tegen middennacht vond bitcoin even support rond $29.000 en herstelde iets, maar ook dat was van korte duur.

Bitcoin kelderde vervolgens nog dieper en zakte vanochtend zelfs onder $27.000 naar een dieptepunt van $26.600. Dat is de laagste BTC prijs sinds eind 2020. Bitcoin maakt op het moment van schrijven een stuiter terug richting $28.000 op KuCoin en €26.550 op Bitvavo. Bitcoin staat daarmee alsnog 10% in de min vandaag en 30% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

BTC paniek, liquidatie, capitulatie & ontkoppeling

Dat betekent dat alleen investeerders die meer dan twee jaar geleden hun BTC kochten, nog in de winst staan:

De enorme paniek op de crypto markt zorgt voor een flinke capitulatie onder investeerders, vooral onder de korte termijn houders:

https://twitter.com/mskvsk/status/1524540206191239168

De koersdaling van gaat daarnaast gepaard met een enorme liquidatie van maar liefst $1,2 miljard:

Door het LUNA/UST fiasco daalt bitcoin momenteel zelfs sneller dan aandelenmarkten als de Nasdaq. Dit is echter niet de langverwachte ontkoppeling waar we natuurlijk op gehoopt hadden:

Het incident zorgt er zelfs voor dat momenteel andere stablecoins er ook instabiel uitzien. Tether dook vanochtend helemaal naar $0,95, maar daartegenover steeg juist usd coin (USDC) naar $1,04.

De $27.000 werd als een mogelijke onderkant gezien van deze neerwaartse trend. Buiten het dipje naar $26.600, houdt deze grens tot nu nog stand. Of bitcoin nu een trendommekeer kan maken, is echter zeer onzeker. De angst en paniek blijven hoog en we moeten wellicht rekening houden met een verdere  daling naar de volgende grens, rond $24.000. Er zijn ook al analisten die inmiddels zelfs vrezen voor een dip naar $20.000.

Bitcoin prijsdaling ‘onvermijdelijk en nodig’, waarschuwen analisten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie