Timo Bult Timo Bult
11/05/2022 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 13:18

Bitcoin koers duikt onder $30k na bekendmaking inflatiecijfers VS

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers duikt onder $30k na bekendmaking inflatiecijfers VS

Foto: Shutterstock/ oatawa

Het zijn spannende tijden in crypto! Dat blijkt ook vandaag weer met de bitcoin (BTC) koers die onder de $30.000 dipt. Deze dip lijkt direct voort te vloeien uit de bekendmaking van de Consumer price index (CPI) in de Verenigde Staten, oftewel de inflatiecijfers.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin prijs duikt onder $30k

Het duurde niet lang voordat de BTC koers negatief reageerde op de inflatiecijfers. De CPI in de VS in april komt uit op 8,3% en dat is dus nog steeds ongekend hoog.

De inflatie komt hiermee hoger uit dan men had verwacht en de markten reageren dan ook negatief op het nieuws. De traditionele markten kleuren overwegend rood. De hoge correlatie die bitcoin de afgelopen tijd laat zien met deze markten blijft ook nu weer in stand. De bitcoin koers is namelijk direct na de bekendmaking van de cijfers onder de $30.000 gedaald. Kortom, het is een bloedbad.

Bitcoin nadert opnieuw cruciale support-zone

Met de daling bevindt de BTC koers zich weer op het randje van de afgrond. Gisteren en vandaag consolideerde de koers nog in de prijsrange tussen $30.000 en $32.700, maar die range lijkt nu dus aan de onderzijde uit te breken.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin voor een prijs van $29.455 op Coinbase. De bitcoin euro prijs op het Nederlandse Bitvavo komt uit op €27.878.

De belangrijke support waar nu alle ogen op gericht zijn is die bij $29.000. Dit is de zone waar bitcoin in januari en juli 2021 nog steun vond. Komen de bulls ook nu weer om de hoek kijken om de dip te kopen? De algehele situatie ziet er in ieder geval niet al te best uit, zo noemt econoom Alex Krüger het “de perfecte storm.”

Hij zal hiermee ongetwijfeld ook doelen op de situatie omtrent Terra (LUNA). Die altcoin daalde de afgelopen 24 uur met meer dan 95%! Wat er aan de hand is lees je hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie