Shane Kuijpers
20/01/2022 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2022 15:55

El Salvador onderzoekt bitcoin microleningen voor bedrijven

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador onderzoekt bitcoin microleningen voor bedrijven

Foto: Global Image Archive/Shutterstock

Dat El Salvador pro-bitcoin is zal voor velen geen verrassing meer zijn. Het Centraal-Amerikaanse land gaat nu ook onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor leningen met bitcoin (BTC) als onderpand. Dit zal voornamelijk bedoeld zijn voor kleine ondernemingen.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin leningen

De bitcoin koorts houdt voorlopig nog wel even aan in El Salvador en deze ‘bitcoin leningen’ zijn een volgende punt op de agenda. De details zijn nog niet bekend, maar het zou in ieder geval om bitcoin leningen met een lage rente. Dat is wat Mónica Taher in ieder geval duidelijk maakte tijdens een Facebook Live event. Taher is een adviseur van de overheid van El Salvador.

CONAMYPE is het nationale instituut voor kleine ondernemingen en geeft aan dat deze bitcoin leningen goed aan zouden sluiten bij de de crypto wallet van El Salvador, genaamd El Chivo. Het bedrijfsleven van El Salvador wordt gedomineerd door kleine en micro ondernemingen. Leningen met bitcoin als onderpand zouden wel eens de oplossing van veel problemen kunnen zijn, aldus Paul Steiner, president van CONAMYPE.

Steiner probeert de situatie te schetsen middels een voorbeeld. Een lening van $100, aangevraagd door zo’n kleine of micro onderneming wordt meestal binnen 20 dagen weer afgelost. Het is hierbij niet ongebruikelijk dat de rente hierover wel $15 per dag kan zijn. Er zijn zelfs gevallen waar de jaarlijkse rente dan uit zou komen op meer dan 10.000%. De rente op bitcoin leningen zou echt stukken lager zijn, waardoor dit met name voor kleine bedrijven meteen een interessant optie wordt.

Andere crypto gerelateerde diensten, zoals hypotheken met bitcoin aflossen, kwamen ook aan bod tijdens de Facebook Live chat, maar dat is iets voor een later moment.

Advertentie

Hypotheek betalen met bitcoin

Hoeveel een bitcoin hypotheek in El Salvador (nog) geen optie is, is het dat in de Amerikaanse stad Miami tegenwoordig wel. Start-up bedrijf Milo gaat namelijk hypotheken met bitcoin als onderpand mogelijk maken, zoals recentelijk al te lezen was op Crypto Insiders.

Miami ontwikkelt zich steeds meer als een ware ‘crypto hub’ en burgemeester Francis Suarez juicht dit soort innovaties alleen maar toe.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie