Shane Kuijpers
19/01/2022 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 14:22

Hypotheek betalen met bitcoin? Dit bedrijf maakt het mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Hypotheek betalen met bitcoin? Dit bedrijf maakt het mogelijk

Foto: kaprik/Shutterstock

Fintech start-up Milo, opgericht in de Amerikaanse stad Miami, wil bitcoin hypotheken mogelijk maken. Crypto investeerders kunnen hierdoor dus bitcoin als onderpand gaan gebruiken voor hun huis. Milo beweert de eerste te zijn die dergelijke crypto hypotheken mogelijk maakt.

Op dit moment is zo’n crypto hypotheek alleen mogelijk met bitcoin (BTC) en het gaat om een lening van 30 jaar. Zowel klanten uit de Verenigde Staten als internationale klanten kunnen gebruik maken van Milo’s diensten. Op de website van Milo is het volgende te lezen:

“In plaats van je crypto te verkopen voor een aanbetaling om in aanmerking te komen voor een hypotheek, kun je met een cryptohypotheek je crypto gebruiken om te investeren in onroerend goed.”

Er zijn al een aantal leningen goedgekeurd tijdens de early access ronde. Milo verwacht dat de rest van de mensen op de wachtrij binnenkort ook aan de beurt zullen komen. Hoeveel bitcoin nodig is, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe ze om zullen gaan met de volatiliteit. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Pro-bitcoin CEO

CEO en oprichter van Milo, Josip Rupena, kwam met het idee om de volgende reden. Hij hoorde steeds vaker verhalen van mensen die hun BTC moesten verkopen om het geld vervolgens in onroerend goed te steken. Dit terwijl de prijs van bitcoin daarna alleen maar verder is gaan stijgen. De pro-bitcoin CEO vindt dit pijnlijk om te zien.

Het idee van Rupena heeft ook veel aandacht gekregen van buitenlanders. Volgens Milo zijn er al aanmeldingen van mensen uit zo’n 63 landen. Mensen die niet uit de Verenigde Staten komen kunnen een hypotheek afsluiten op afstand, zonder hiervoor naar de V.S. of een ambassade te gaan.

Rupena’s idee werd bovendien positief ontvangen door Francis Suarez, de burgemeester van Miami. De burgemeester noemt de bitcoin hypotheek ‘baanbrekend’ voor de dominantie van de Verenigde Staten in het bitcoin ecosysteem.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie