Roy van Krieken Roy van Krieken
02/02/2024 19:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 17:49

Elke maand bitcoin kopen levert kleine investeerder rijkdom op

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom maandag gelijk een belangrijke dag voor Bitcoin wordt

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

In de wereld van crypto zijn er een heleboel manieren om een leuk zakcentje te verdienen. Een goed voorbeeld is het verhaal van een enkele belegger, James Punk die zijn eigen crypto-blog schrijft, die consequent zijn salaris omzet in bitcoin (BTC). Door op vaste tijdstippen altijd een bepaalde hoeveelheid bitcoin te kopen, wist hij de meeste crypto investeerders te slim af te zijn en een serieus rendement te vergaren.

De impact van Bitcoin ETF’s op de markt

Ondanks de hoge verwachtingen, lijkt de lancering van bitcoin ETF’s niet direct een succes te zijn geweest voor de BTC koers. Gaan we de effecten later pas zien, of was het een klassiek ‘sell-the-news’ evenement? Tot nu toe lijkt het het tweede te zijn geweest, maar vooraf was dit eigenlijk niet te voorspellen.

De effecten van grote en belangrijke gebeurtenissen, zoals de aankomende halving bijvoorbeeld, kunnen helaas niet van tevoren bepaald worden. Het voorspellen van de richting van de bitcoin koers is koffiedik kijken voor vrijwel iedereen.

James koos daarom voor een strategie waarbij je helemaal niet hoeft te kunnen voorspellen. Over een periode van precies 6 jaar heeft hij elke maand ongeveer 500 dollar aan BTC gekocht. Aan het einde van de rit, nu dus, heeft hij daarmee een vermogen opgebouwd van maar liefst 4,4 bitcoin ter waarde van zo’n $185.000.

Dat terwijl hij maar $40.000 heeft uitgegeven in die 6 jaar; een winst van meer dan $140.000. En daarvoor heeft hij geen minuut naar grafieken moeten kijken en heeft hij geen enkele voorspelling moeten doen over wat de BTC koers zou gaan doen na een bepaald evenement.

Met een indrukwekkend rendement van ongeveer 330% over de inleg, in tegenstelling tot de 42% die de S&P 500 heeft behaald, illustreert dit de potentie van bitcoin als een langetermijninvestering. We noemen deze strategie van het consistent op vaste moment BTC kopen: dollar-cost averaging (DCA).

Helemaal automatisch BTC kopen bij Bitvavo

Bitvavo heeft recentelijk een nieuwe functie geïntroduceerd die het mogelijk maakt om automatisch BTC aan te kopen, waardoor de DCA strategie eenvoudiger toegepast kan worden. Met deze functie hoef je niet meer handmatig in te loggen elke week of maand om je bitcoin-aankoop te doen; Bitvavo neemt dit proces over.

Het instellen van de DCA-functie is eenvoudig. Je selecteert de cryptocurrency die je wilt kopen, de frequentie en de dag waarop je wilt dat de aankoop plaatsvindt. Bitvavo zal dan op een willekeurig tijdstip op de gekozen dag de transactie voor je uitvoeren.

De betaling voor deze aankopen gebeurt met het eurotegoed op je Bitvavo-account. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat er voldoende saldo beschikbaar is op je account. Ook is het nodig om Bitvavo toestemming te geven om automatisch bedragen van je account af te schrijven voor deze aankopen.

Beginnen met automatisch ethereum kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie