Engelse voetbalclub laat fans nu kaartjes met bitcoin kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Engelse voetbalclub laat fans nu kaartjes met bitcoin kopen

Foto: NEOS1AM/Shutterstock

Als primeur voor de Engelse voetbalcompetitie zal Oxford City, spelende in het zesde niveau van Engeland, het logo van Bitcoin (BTC) dragen op hun shirts. Daarnaast kondigde de club ook aan dat fans voetbalkaartjes kunnen kopen met bitcoin via het Lightning Network (een tweede laag bovenop Bitcoin waarop snelle bitcoin transacties uitgevoerd worden).

Voetbalkaartjes met bitcoin kopen

De adoptie van Bitcoin in het Verenigd Koninkrijk heeft zojuist een nieuwe wending gekregen. Vanaf nu kunnen fans bij Oxford City Football Club, dat in de National League speelt, met hun bitcoin wedstrijdkaartjes kopen. Dit wordt mogelijk vanaf 6 augustus wanneer het seizoen van start gaat. Naast het kopen van kaartjes kunnen bezoekers tijdens hun bezoek aan de RAW Charging Stadium van Oxford City via het Lightning Network ook eten en drinken kopen.

Oxford City Football Club (OCFC) speelt momenteel in het zesde niveau van het Engelse voetbal, namelijk de National League South. Doormiddel van hun samenwerking met CoinCorner, een Brits Bitcoin bedrijf, is de Bitcoin adoptie bij de Engelse club flink gestimuleerd. CoinCorner zal ook hun sponsor dragen op de rug van de spelers, samen met het Bitcoin logo.

De directeur bij Oxford City FC, Justin Merritt, gaf in een interview aan sterk te geloven in de adoptie van Bitcoin. Zo zei hij: “Meer dan 3,3 miljoen mensen die in het Verenigd Koninkrijk wonen, bezitten nu bitcoin – een stijging van ongeveer een miljoen mensen alleen al in het afgelopen jaar.”

De directeur ziet ook een positieve toekomst voor Bitcoin als betaalmiddel in het Engelse voetbal, Merritt vervolgde:

“Het is niet verplicht voor mensen om met onze nieuwe technologie om te gaan, maar we geloven dat betalen via Bitcoin de nieuwe norm zal worden in het Engelse voetbal.”

BTC adoptie in de sportwereld

Hoewel de Bitcoin adoptie van Oxford City Football Club positief is voor de crypto bewustzijn en adoptie is de Engelse club niet het eerste sportteam dat crypto adoptie serieus neemt. Zo zijn er in de sportwereld al een tijdje ontwikkelingen aan de gang wat betreft Bitcoin en crypto adoptie.

Zo zagen we Crypto.com grote sponsor deals sluiten met voetbalclubs/competities zoals Paris Saint-Germain en de Serie A. Ook zien we adoptie in de Amerikaanse sportwereld. Zo zijn er spelers die Bitcoin als salaris accepteren. Door de volatiliteit van crypto ervaren spelers problemen met hun Bitcoin salaris. Desondanks is de adoptie van crypto in de sportwereld een feit en is het een goede impuls om bewustzijn en adoptie van crypto te stimuleren.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie