Roy van Krieken Roy van Krieken
10/09/2021 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2021 18:36

Bitcoin (BTC) exchange Crypto.com sluit deal met voetbalclub Paris Saint-Germain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Crypto.com sluit deal met voetbalclub Paris-Saint-Germain

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain heeft al eerder de stap genomen om zich te mengen in de wereld van cryptocurrencies. Zo zou de nieuwe ster van het elftal, Lionel Messi, naast zijn salaris van $41 miljoen per jaar ook nog eens $30 miljoen aan PSG fan tokens hebben ontvangen.

Dit zijn tokens worden uitgegeven door het bekende platform chiliz (CHZ). PSG was met dit platform in zee gegaan voor de uitgifte van deze fan tokens. Het handelsvolume van deze token bereikte naar aanleiding van de komst van Messi maar liefst $1,2 miljard. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto.com

Vandaag komt via PSG naar buiten dat zij wederom een deal hebben gesloten met een crypto bedrijf. Dit keer gaat het om Crypto.com (CRO), een grote crypto exchange die is gevestigd in Hong Kong. 

De deal zou omvatten dat Crypto.com sponsor wordt van de voetbalclub uit Parijs. Daarnaast wordt Crypto.com de officiële cryptocurrency partner van PSG. Ook gaat Crypto.com enkele exclusieve PSG gerelateerde zaken uitbrengen. Dit zullen onder meer non-fungible tokens (NFT) zijn op het NFT platform van Crypto.com. 

Ook heeft Crypto.com bekend gemaakt dat zij een groot deel van de betaling zullen doen in de vorm van de cryptocurrency CRO. De CEO van van de crypto exchange, Kris Marszalek, had het volgende te zeggen over de nieuwe deal:

“Onze missie sinds dag één is het versnellen van de transitie naar cryptocurrency over de hele wereld. Dit doen wij door het vinden van de beste partners, en Paris-Saint,Germain doet voor niemand onder.”

Crypto.com is al een langere tijd bezig om sponsordeals te sluiten met veel sport teams en organisaties. Zo werd het vorige maand sponsor van de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Ook ging het in zee met de organisatie achter de Formule 1 en werd het hier de officiele cryptocurrency sponsor.

Het is duidelijk dat Crypto.com grootste plannen heeft. Door de enorme hoeveelheid grote sponsorship deals die het bedrijf heeft gesloten de afgelopen tijd zit het qua naamsbekendheid in ieder geval wel goed.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie