Simon Bosch Simon Bosch
18/12/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 07:04

Er komt misschien nóg een crypto-crash, volgens enorme belegger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crasht naar cruciaal prijspunt, cryptomarkt verliest +$130 miljard

Foto: kkssr/Shutterstock

De markt voor cryptocurrencies heeft een aardige deuk opgelopen: de totale marktwaarde is in een jaar tijd gekrompen van 2,5 biljoen naar slechts 850 miljard. Maar of de pijn al voorbij is kun je nooit met zekerheid zeggen. Volgens een enorme vermogensbeheerder krijgen financiële markten nóg een crash te verduren, en de crypto-markt zit daar misschien middenin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto bearmarkt nog niet voorbij?

Scott Minerd, Chief Investment Officer van de reusachtige vermogensbeheerder Guggenheim Partners, sprak met Bloomberg. Guggenheim beheert op dit moment ongeveer 325 miljard dollar. Hij verklaart dat we in een periode zaten waarin je gemakkelijk geleend geld kunt krijgen, en dat dit voor een hoop speculatie heeft gezorgd.

[Al het gespeculeer en de lage rentes] gaan zorgen voor nog een crash, maar ik kan je niet vertellen waar. De meest zwakke spelers vallen als eerst. Crypto was overduidelijk één van de gekkere markten.

Minerd voorspelde afgelopen mei dat bitcoin (BTC) zou gaan dalen naar slechts 8.000 dollar. Dat is nog niet gebeurd, maar als het aan hem ligt zit dat er nog aan te komen. Wel denkt hij dat de markt zal blijven bestaan. Hij denkt dat het eerder vergelijkbaar is met de Dot.com-bubbel dan met het einde van de wereld.

Een jaar geleden waren er ongeveer 19.000 tokens, maar nu is dit aantal nog steeds niet zo hard gekrompen. Volgens CoinGecko zijn het er op dit moment nog steeds bijna 13.000. “Er komt nog een [moment waarop de meeste coins verdwijnen], net als toen de internetzeepbel barstte.

Advertentie

Crypto wordt markt van overlevers

Er zullen volgens Minerd overlevers zijn. De digitalisatie van valuta is immers nog maar net begonnen. Hoe dit zich gaat ontwikkelen zal afhangen van regulatie die investeren in cryptocurrencies legitiem gaat maken, aldus de topman.

Ook denkt hij dat de Amerikaanse centrale bank de werkloosheidsgraad de komende twee jaar met ongeveer 2% zal laten stijgen door harder monetair beleid te voeren. Begin 2021 verwachtte hij nog dat bitcoin naar 600.000 dollar zou gaan door het losse beleid van de Federal Reserve.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie