Wessel Kersting Wessel Kersting
26/05/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2022 14:15

Scott Minerd: “Bitcoin gaat hard zakken naar $8.000”

Nieuws
Scott Minerd: “Bitcoin gaat hard zakken naar $8.000”

Foto: mkfilm/Shutterstock

Guggenheim Partners’ Chief Investment Officer Scott Minerd heeft een nieuwe voorspelling gedaan over de koers van bitcoin (BTC). Hij heeft aangegeven te denken dat bitcoin richting de $8.000 kan zakken, een niveau dat we twee jaar geleden voor het laatst hebben gezien.

VeChain (VET) valt terug naar cruciale zone, kan hieruit sterk stijgen

Zou deze bitcoin (BTC) voorspelling kunnen kloppen?

Minerd’s pessimistische kijk op de markt zou echter niet geheel logisch zijn. In de afgelopen twee bitcoin cycli zagen we de koers iets meer dan 80% dalen. Mocht dat opnieuw gebeuren dan zal de koers richting de $12.000 tot $14.000.

Mocht de koers naar de $8.000 willen zakken dan zou dat een daling van 88% zijn, iets wat we nog niet eerder hebben gezien in de afgelopen twee bitcoin cycli. De hardste daling die we gezien hebben vanaf de piek gemeten was 84% in 2018 en ook een in 2014.

Niet alleen gaf hij aan te denken dat bitcoin hard zal dalen, ook zei hij in een interview met Bloomberg Television dat de huidige markt vol zit met idioten. Dit is mogelijk een verwijzing naar wat er met de Terra stablecoin en LUNA is gebeurd.

“Niemand heeft het paradigma in crypto gekraakt. We hebben 19.000 digitale valuta … de meeste zijn rommel.” voegde hij er aan toe.

Deze voorspelling is precies het tegenovergestelde van wat Minerd een jaar geleden zei over de bitcoin koers. In een eerder interview met CNN gaf hij juist aan dat bitcoin naar $400.000 tot $600.000 zou kunnen stijgen en dat dat de echte waarde van bitcoin is.

Guggenheim zou op $20.000 bitcoin gekocht hebben, maar deze positie later op $40.000 weer verkocht hebben. Op dit moment bezitten zij geen bitcoin meer.

Advertentie

Kleine kans op grote daling bitcoin

Mocht de koers toch naar de $8.000 zakken dan zou dat betekenen dat grote bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla extreem grote verliezen maken. Deze twee partijen hebben bij elkaar voor ongeveer $5 miljard aan bitcoin gekocht, ofwel 172.418 BTC. Daarnaast zal het land El Salvador dan ook in grote problemen zijn.

Toch denkt de analisten van Crypto Insiders dat bitcoin inderdaad verder kan zakken dan we op dit moment staan. Alle technische analyses van bitcoin en andere cryptocurrencies van onze analisten worden in de Premium omgeving van Crypto Insiders met onze leden gedeeld. Wil jij ook technische analyses ontvangen? Neem dan gratis een kijkje in onze Premium omgeving.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie