Timo Bult Timo Bult
01/09/2021 13:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 13:41

Ethereum (ETH) en ripple (XRP) stijgen, bitcoin (BTC) heeft moeite, een goed voorteken of juist niet?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum (ETH) en ripple (XRP) stijgen, bitcoin (BTC) heeft moeite, een goed voorteken of juist niet

Foto: leksiv/Shutterstock

Op het moment van schrijven zien we binnen de top 10 een wisselvallig beeld; bitcoin (BTC) kleur iets rood terwijl ethereum (ETH) juist groen kleurt. De altcoins snoepen over het algemeen weer een klein stukje van bitcoins dominantie af. Bitcoins marktkapitalisatie maakt nu 42% van de totale $2,12 biljoen uit, een daling van 1% ten opzichte van 24 uur geleden. In dit artikel lees je een update over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) koers houdt vooralsnog stand

Kijkend naar de dagelijkse grafiek van bitcoin dan zien we dat bitcoin sinds ongeveer een week consolideert vlak onder de belangrijke weerstand bij $50.000, maar vlak boven de 200-dagen moving average (MA). Op het moment van schrijven is bitcoin $47.500 waard op crypto exchange Coinbase.

Terwijl de koers vooralsnog standhoudt boven de 200-dagen MA is ook te zien op de 4-uurs grafiek dat de lows steeds een stapje hoger gevormd worden. De highs worden juist steeds een stapje lager gevormd en dus lijkt er een zeker evenwicht te ontstaan op de markt tussen de bulls en de bears.

Willy Woo, een bekende on-chain analist, schreef vandaag nog op Twitter een volatiliteits squeeze te verwachten. Hij is positief en ziet bitcoin als vervolg richting $50.000 stijgen. De Nederlandse analist PlanB verwacht juist dat bitcoin deze maand iets in waarde zal dalen, zoals je in dit artikel kan lezen.

Advertentie

Ethereum (ETH) en ripple (XRP) in de plus

Desalniettemin staat bitcoin niet dik in de min. De koning der cryptocurrencies staat net geen 0,7% in het rood. Ethereum zet daarentegen wel een aardige stijging neer en staat 3% in de plus. De grootste stijger is ripple (XRP). De nummer 6 staat 4,2% in de plus.

Solana (SOL), dat de afgelopen 7 dagen met 68% steeg, lijkt even op adem te komen. En dat is ook niet zo gek. De altcoin steeds de afgelopen weken bijzonder hard en brak record na record. Nu daalt SOL in 24 uur tijd met 8% in waarde.

Al met al stijgt de cryptomarkt met 3% in waarde om een totale marktkapitalisatie te bereiken van $2,12 biljoen. Bitcoins dominantie zakt dus met 1% waarmee de altcoins weer wat terrein winnen. Is de stijgende ethereum koers een positief voorteken, of het tegenovergestelde? Analist DonAlt is er niet al te gerust op.

“Bearish retest van weerstand nu.
Volledig omhoog getrokken door ETH en andere alts

Ik heb een hekel aan die combinatie, daar kijk ik meestal naar uit in markttoppen.

Breek de weerstand en toon wat kracht en de sky is the limit.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie