Shane Kuijpers
07/01/2022 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2022 14:09

Exchange CEO: ‘Shitcoins zullen meeste pijn lijden in dalende markt’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Exchange CEO: 'Shitcoins zullen meeste pijn lijden in dalende markt'

Foto: MJgraphics/Shutterstock

Arthur Hayes, voormalig CEO van crypto exchange van BitMEX, heeft in een blogpost zijn licht laten schijnen over bitcoin (BTC) en de rest van de cryptowereld. Daarbij ziet Hayes het met name somber in voor altcoins.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shitcoin altcoins kunnen 90% dalen

Arthur Hayes denkt dat bitcoin zomaar eens een ‘rampzalige val’ zou kunnen maken. Zogeheten diamond hands gaan daar volgens hem niks aan kunnen veranderen. Hayes ziet het namelijk wel gebeuren dat institutionele investeerders hun grote posities zullen dumpen, wanneer de marktomstandigheden veranderen. De koers van bitcoin zou hierdoor fors kunnen dalen. Hij denkt overigens dat bitcoin en ethereum (ETH) de klap beter op gaan vangen dan de meeste altcoins. Daarover zei Hayes het volgende:

“Als ik geloof dat bitcoin onder de $30.000 kan handelen en ether onder de $2.000 in een tijdsbestek van drie tot zes maanden, dan dump ik al mijn sh*tcoins… Deze shitcoins kunnen 75% tot 90% dalen in een echte crypto risk-off omgeving.”

Advertentie

Waarom bitcoin nog verder kan zakken

Hayes heeft uiteraard zijn redenen waarom hij denkt dat de prijs van bitcoin nog verder kan zakken. Hayes geeft aan dat er een positieve correlatie is tussen de groeiende balans van de Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, en de bitcoin koers. Nu de Federal Reserve die balans wil terugschroeven kan dit vervelende gevolgen hebben voor BTC:

“Als M2* op korte termijn 0% zal bereiken – en mogelijk zelfs negatief zal worden – is de natuurlijke conclusie dat bitcoin (zonder asymptotische groei van het aantal gebruikers of transacties die via het netwerk worden verwerkt) waarschijnlijk ook veel lager zal worden.”  

*M2 is een maatstaf van de geldhoeveelheid contant geld, girale middelen en gemakkelijk converteerbaar geld.

Hayes zegt dat centrale banken over de hele wereld alles op alles zullen zetten om inflatie tegen te gaan, dat nu bestempeld wordt als de grootste staatsvijand. Pas richting de Amerikaanse verkiezingen in november 2022 kan de Federal Reserve wellicht zijn koers omtrent inflatie wijzigen, aldus Hayes.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie