Shane Kuijpers
06/01/2022 11:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2022 11:48

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald

Foto: lupmotion/Shutterstock

Gisterenavond werd de crypto wereld opgeschrikt door een bitcoin (BTC) crash. De koers van de grootste cryptocurrency ter wereld daalde met zo’n 10% en dat bleef niet zonder gevolgen. Bitcoin nam de hele crypto markt mee in zijn val, waardoor de totale waarde af nam met zo’n $200 miljard. 

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin crash

De bitcoin crash zal je niet ontgaan zijn. De BTC koers kleurde (en kleurt nog steeds) rood en daalde procentueel gezien zelfs met dubbele cijfers. De prijs van bitcoin zakte tot onder de $42.500, wat de laagste prijs is sinds september.

De bitcoin correctie gaat overigens gepaard met een soortgelijke prijsontwikkeling op de aandelenmarkt. De aanleiding hiervan was een vergadering van de Amerikaanse Federal Open Market Committee (FOMC). De notulen van deze vergadering werden gisteren openbaar gemaakt, waardoor duidelijk werd dat het monetaire beleid strenger gaat worden in een poging inflatie tegen te gaan. Het aantal aandelen op de balans moet minder worden en die berichtgeving had dus ook effect op de prijs van bitcoin.

De bitcoin crash komt voor velen wellicht ook niet helemaal als een verrassing. Vermoedelijk speelde het nieuws omtrent de FOMC een grote rol, maar de BTC koers liet al een sinds november een downtrend zien. 

Advertentie

Ook altcoins zakken mee

Wanneer de koers van bitcoin crasht kun je er doorgaans vanuit gaan dat de rest van de crypto markt dat ook gaat voelen. Ook dit keer zakten de zogeheten altcoins mee, waardoor zo’n beetje alle cryptocurrencies nu in het rood staan ten opzichte van gisteren. Ethereum (ETH), de meeste bekende altcoin, daalde bijvoorbeeld met zo’n 12%. Hierdoor staat de koers op moment van schrijven onder de $3.400.

Uiteindelijk komt het erop neer dat de marktkapitalisatie van de algehele cryptomarkt een daling heeft gekend van maar liefst $200 miljard in een tijdsbestek van 24 uur. De totale market cap is nu onder de $2 biljoen. Meer lezen over de crash doe je hier!

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie