Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2019 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2019 13:31

Experts: dit zijn de oorzaken van de Bitcoin prijsstijging en hier gaat de koers heen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin keert terug naar bull-markt volgens on-chain data onderzoek

Foto: Pisit.Sj/Shutterstock

De koers van Bitcoin (BTC) toonde de laatste tijd weinig volatiliteit. De BTC prijs bleef rond de $3.400 hangen de afgelopen twee weken, maar daar kwam plotseling op vrijdag 8 februari verandering in toen de koers naar bijna $3.700 steeg.
Zoals gewoonlijk stegen ook de koersen van een aantal altcoins. Litecoin (LTC) zag zelfs een stijging van maar liefst 24% in de afgelopen 24 uur. Maar wat heeft nou gezorgd voor deze plotselinge stijgingen? Experts noemen daar verschillende redenen voor.
Sommige experts zeggen dat de prijsstijging voornamelijk veroorzaakt werd door Litecoin en de aankondiging van het zogenaamde MimbleWimble privacy-protocol. Tevens wordt de aankondiging van Abra, waarmee traditionele aandelen en exchange-traded funds (ETFs) met Bitcoins gekocht kunnen worden gekocht als een reden genoemd. Ook wordt het nieuws dat een goedkeuring van een Bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is uit een gelekt interviewfragment genoemd als een mogelijke katalysator.
Drie bekende crypto-analisten geven op Twitter aan waar zij denken dat de Bitcoin-prijs binnenkort naar toe zal gaan. BenjaminBlunts is ervan overtuigd dat een bullrun aanstaande is. De analist verwacht dat de prijs van een Bitcoin richting de $4.300 zal stijgen in de komende weken.


Crypto-analist DonAlt denkt ook dat een stijging naar $4.000 in het verschiet ligt.


Crypto-analist Galaxy heeft een ‘Adam and Eve’ dubbele bodem grafiek gemaakt van de Bitcoin-koers dat een uiteindelijke koersstijging voorbij de $4.000 laat zien.


Voordat de prijzen op 8 februari stegen hadden analisten het nog over een nieuwe bodem van $1.800, maar het begint er op te lijken dat de welbefaamde crypto-winter wellicht eerder voorbij is dan verwacht werd.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie