Wat heeft voor de recente Bitcoin prijsstijging gezorgd en waar gaat deze heen? Experts geven hun mening

Experts: dit zijn de oorzaken van de Bitcoin prijsstijging en hier gaat de koers heen

13

De koers van Bitcoin (BTC) toonde de laatste tijd weinig volatiliteit. De BTC prijs bleef rond de $3.400 hangen de afgelopen twee weken, maar daar kwam plotseling op vrijdag 8 februari verandering in toen de koers naar bijna $3.700 steeg.

Zoals gewoonlijk stegen ook de koersen van een aantal altcoins. Litecoin (LTC) zag zelfs een stijging van maar liefst 24% in de afgelopen 24 uur. Maar wat heeft nou gezorgd voor deze plotselinge stijgingen? Experts noemen daar verschillende redenen voor.

Sommige experts zeggen dat de prijsstijging voornamelijk veroorzaakt werd door Litecoin en de aankondiging van het zogenaamde MimbleWimble privacy-protocol. Tevens wordt de aankondiging van Abra, waarmee traditionele aandelen en exchange-traded funds (ETFs) met Bitcoins gekocht kunnen worden gekocht als een reden genoemd. Ook wordt het nieuws dat een goedkeuring van een Bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is uit een gelekt interviewfragment genoemd als een mogelijke katalysator.

Drie bekende crypto-analisten geven op Twitter aan waar zij denken dat de Bitcoin-prijs binnenkort naar toe zal gaan. BenjaminBlunts is ervan overtuigd dat een bullrun aanstaande is. De analist verwacht dat de prijs van een Bitcoin richting de $4.300 zal stijgen in de komende weken.

Crypto-analist DonAlt denkt ook dat een stijging naar $4.000 in het verschiet ligt.

Crypto-analist Galaxy heeft een ‘Adam and Eve’ dubbele bodem grafiek gemaakt van de Bitcoin-koers dat een uiteindelijke koersstijging voorbij de $4.000 laat zien.

Voordat de prijzen op 8 februari stegen hadden analisten het nog over een nieuwe bodem van $1.800, maar het begint er op te lijken dat de welbefaamde crypto-winter wellicht eerder voorbij is dan verwacht werd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

13 REACTIES

  1. Ok het gaat hard om laag maar het ging ook een keer(2017) als een raket naar boven. Dus bullshit luchtfietser en experts waar ik er overigens geen één van ben maar wat ik er wel door geworden ben is miljonair en heb vrijdag nog op 25000 euro verdiend. Voor pessimisten heb ik wel raad niet te hebberig zijn en tegen je verlies kunnen en een zee van winst zit een eiland van verlies.

    • Inderdaad, luister alleen naar jezelf. Afgunst heerst alom in de taal van de loonslaven en huisvrouw vrezenden. Gedreven door laf gedrag schrijft met de negatieve onzin. Experts zijn meestal arm dus weten net als de gemiddelde Nederlander niet veel meer dan uit boekjes geleerd. Succes Hans en geniet ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws