Rico Engelbarts
16/06/2019 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2019 09:50

Facebook cryptocurrency zal bitcoin (BTC) mogelijk nog meer doen stijgen

Bitcoin (BTC) doet het de afgelopen dagen bijzonder goed. De oorzaak is niet helemaal duidelijk, maar analisten denken dat het iets te maken kan hebben met de onthulling van Facebooks eigen cryptocurrency. De onthulling op 18 juni zou de koers nog verder omhoog kunnen gaan drukken, aldus verschillende analisten.
Facebook werkt al langere tijd aan zijn eigen cryptocurrency. GlobalCoin of Libra, de naam is nog niet bekend, zal gebruikers van Facebooks ecosysteem het mogelijk maken om gemakkelijk geld naar elkaar te versturen. Gezien het grote aantal gebruikers van WhatsApp, Messenger en Instagram zal deze crypto de adoptie ervan flink kunnen versnellen.
Spencer Bogart, partner van de crypto-durfkapitalis Blockchain Capital, legt in een aantal tweets uit waarom hij denkt dat dit bullish uit kan pakken voor bitcoin:

Facebook pusht voor digitale asset-acceptatie en de creatie van een circulaire economie is geweldig omdat het dat wrijvingspunt oplost. Zodra mensen digitale activa bezitten/verdienen, is het een relatief kleine stap om van bijvoorbeeld USDC naar BTC te gaan.

Ten tweede, het veroorzaakt de uitbreiding van infrastructuur om digitale activa (custody, wallets, compliance, enz.) bij grote financiële instellingen en betalingsproviders die tot nu toe een afwachtende houding hebben aangenomen.

Ook de CEO van Circle, Jeremy Allaire, is bullish vanwege het nieuws rondom Facebook. Hij verwacht dat bitcoin door het nieuws verder kan gaan stijgen. Zo denkt hij dat BTC tegen 21 juni meer dan $10.000 waard is:


Facebook maakt waarschijnlijk op 18 juni meer bekend over de cryptocurrency. Wat tot nu toe bekend is, is dat het om een stable coin gaat waarvan de waarde aan “een mandje van fiat-valuta” verbonden is. Hiermee zou volatiliteit worden tegengegaan waardoor de crypto veilig overal ter wereld gebruikt zou kunnen worden. Meer dan 12 bedrijven waaronder Uber, Visa en Mastercard hebben al toegezegd dat zij validators willen worden binnen het netwerk. Zij moeten hiervoor naar verwachting $10 miljoen neerleggen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie