Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Nieuwe details lekken uit over Facebooks eigen cryptocurrency

Social mediagigant Facebook is naar verluidt nog deze maand van plan zijn eigen cryptocurrency, de GlobalCoin, te onthullen en langzamerhand lekt er steeds meer informatie uit over het project.

Uit een rapport van het Duitse magazine Wirtschaftswoche blijkt dat Laura McCracken, hoofd van Financial Services & Payment Partnerships van Facebook Europe, de eerste details van de white paper van de GlobalCoin heeft gelekt.

- Advertentie -

De onthulling van GlobalCoin zou volgens haar op 18 juni plaatsvinden. Tevens zal de stablecoin niet gekoppeld zijn aan één fiat-valuta zoals de Amerikaanse dollar, maar een “mandje van valuta’s” om prijsfluctuaties te vermijden.

Volgens een artikel van CNBC op 6 juni werken er nu meer dan 100 mensen bij Facebook aan het cryptocurrency-project. Tevens staan er op Facebook nog zo’n 40 posities open. In de vacatures wordt het doel van het project als volgt beschreven:

Ons uiteindelijke doel is om miljarden mensen toegang te bieden tot dingen die ze nu niet hebben – dat kunnen dingen zijn als gezondheidszorg, eerlijke financiële diensten of nieuwe manieren om informatie te bewaren of te delen.

Een rapport vanuit de Rusissche media, de RBK Group, speculeert dat grote technologie bedrijven als Google en Facebook enorme invloed kunnen hebben op allerlei sectoren waaronder de financiële sector. Volgens Igor Sechin, CEO van Rosneft (het oliebedrijf van de Russische staat), gaat de GlobalCoin in de toekomst gebruikt worden voor de handel in olie.

Dat Facebook deze maand nog zijn cryptocurrency gaat onthullen kwam gisteren naar buiten via berichtgeving van The Information. Daaruit bleek ook dat Facebook de mogelijkheid wil geven voor werknemers om uitbetaald te worden in de cryptocurrency en dat Facebook van plan is om geldautomaten te plaatsen voor de GlobalCoin.

Recentelijk kwam ook naar buiten dat Facebook al in gesprek is met de Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), alsmede met meerdere cryptocurrency-exchanges waaronder die van de Winklevoss-tweeling, Gemini.

Deze week spande John de Mol een kort geding aan tegen Facebook. Hij is van mening dat het bedrijf te weinig doet tegen de vele neppe bitcoin (BTC) advertenties die op sociale media zijn verschenen met zijn naam en gelijkenis erop.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.643,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.611,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.673,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.677,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.707,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.611,30 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.643,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.673,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.677,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.707,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...